Ponosne Celjane iz garderobe spodili šele varnostniki

Trener rokometašev Celja Pivovarne Laško Tomaž Ocvirk je vesel, ker je bil v Zagrebu prebit led, a ena zmaga še ne prinese pomladi.
Fotografija: Tomaž Ocvirk je čustveno spremljal tekmo v Zagrebu. FOTO: Damir Krajac/Cropix
Odpri galerijo
Tomaž Ocvirk je čustveno spremljal tekmo v Zagrebu. FOTO: Damir Krajac/Cropix

Zagreb postaja »redna stranka« Tomaža Ocvirka. Že tretjič zapored so rokometaši Celja Pivovarne Laško premagali večne tekmece. Tokrat so jih v zagrebški Areni povsem nadigrali in zmagali s 30:22 ter si močno povečali možnosti za napredovanje iz skupine EHF lige prvakov. Trener Ocvirk je kljub visokim porazom verjel v fante in ti so mu zaupanje povrnili na najboljši način.
 

Po minus 15 v Veszpremu je bilo vzdušje verjetno precej drugačno kot po plus 8 v Zagrebu, kajne?

Brez skrbi. Sploh v našem primeru, saj smo na prejšnjih tekmah doživljali visoke poraze, res proti najboljšim ekipam, ampak vseeno ni lahko najti veselja v rokometu, ko te nekdo tako nadigra. Potrebovali smo eno dobro tekmo, res smo se dobro pripravljali, na treningih je bilo očitno, da so fantje nabrušeni. Trdo delo se nam je končno poplačalo.

Ocvirk je drugič zapored zmagal v Zagrebu. FOTO: Damir Krajac/Cropix
Ocvirk je drugič zapored zmagal v Zagrebu. FOTO: Damir Krajac/Cropix

 

Je bilo veselo na poti domov, ste zato dali igralcem prost dan?

Naša sobotna tekma v ligi NLB je odpovedana, ker je Krka še v karanteni, zato smo si lahko privoščili prost dan. Pa ne, da bi celili mačka, saj časa za slavje ni bilo kaj dosti. V garderobi smo si sicer dali duška, bili tam čisto do konca, dokler nas niso pregnali varnostniki. A že na avtobusu se je videlo, da so bili fantje precej utrujeni po težki tekmi. Sem bil pa presenečen, ko sem že zjutraj videl nekatere v fitnesu. Očitno jim je zmaga dala dodaten elan.


 

Začelo se je slabo za vas, Zagreb je ušel na 5:1 in vas prisilil v minuto odmora. Od takrat je bilo na igrišču samo še eno moštvo. Od kod takšna preobrazba?

Mogoče so igralci potrebovali kakšno spodbudno besedo. Nekaterim ni šlo in smo iskali tiste, ki so v dnevni formi. Obramba je bila sicer na visoki ravni, napad pa medel in premalo odločen, ponovile so se napake, ki so nas stale visokih porazov, zato smo morali nekaj spremeniti. Rekel sem, da verjamem vanje, da so sposobni zmagati in da naj delajo samo to, kar smo vadili na treningih in kar delajo najboljše. Izšlo se je. Od takrat smo bili boljši, hitrejši, odločnejši.


 

Po poškodbi je zaigral kapetan David Razgor, kako pomembna je bila njegova vrnitev?

Po dolgem času smo bili spet kompletni, vračata se tudi Žiga Mlakar in Matic Grošelj. Nista še na najvišji ravni, ampak napredujeta. O Razgorju nima smisla izgubljati besed, na njegove izkušnje in rutino se lahko vedno zanesemo. Upam, da je zdaj dovolj težav s poškodbami, ker je ritem naporen in potrebovali bomo vsakega člana. Če igraš samo z eno postavo, se material hitro obrabi.
 

Zdi se, kot da bi Celje izbiralo tekme, na katerih bo stopilo na plin, občutek vara?

Ne verjamem, da bi izbirali tekme, je pa res, da ta korona na vsakega drugače vpliva. Nismo vajeni igrati v praznem Zlatorogu. V gosteh pa je težko, ko tekmec uide na neulovljivo razliko, motivacija pade, ko spoznaš, da ne moreš nič storiti. Takrat v podzavesti že razmišljamo o naslednji tekmi in skušamo malce odpočiti nosilce igre.

Ocvirk vidi še veliko rezerv v moštvu. FOTO: Damir Krajac/Cropix
Ocvirk vidi še veliko rezerv v moštvu. FOTO: Damir Krajac/Cropix

 

Ste čuvali vratarja Filipa Ivića, da eksplodira, ko bo najbolj potrebno? Prej je grel klop, proti bivšemu klubu pa zbral 14 obramb, 10 v drugem polčasu. Je bil adut iz rokava?

Filip se je hotel dokazati, morda tudi zaradi kakšnih zamer iz preteklosti. Že na treningih je bil čisto drugačen, fante je spodbujal in jim vlival pozitivno energijo, jih hrabril. Vesel sem zanj, ker je prišel v Celje z željo, da se spet vrne na vrhunsko raven, vendar mu na začetku kljub velikemu trudu ni šlo. Tokrat je branil zares odlično.


 

Sledi še ena tekma, ki bo odločala o napredovanju, v sredo prihaja Motor Zaporožje ...

Ravno to sem hotel reči. Namreč, lahko smo veseli, da smo zmagali v Zagrebu. To je bilo dobro za samozavest. Ampak ne bo vredno nič, če tega ne bomo potrdili proti Motorju. Moramo nadaljevati s takšno igro, nikakor se ne smemo sprostiti. Danes je nov dan, prihajajo novi nasprotniki. Verjamem, da smo s to zmago prebili led in preklopili v možganih.
 

Ima ta ekipa potencial še za kaj več kot obrobno vlogo v ligi prvakov? Kje so rezerve?

Rezerv je še veliko. Več v napadu kot obrambi. Želimo igrati hitreje, imeti boljši prehod v protinapad, biti raznovrstni in nevarni z vseh položajev. Rezerve so še v disciplini v igri in igralcih s klopi. Napredujemo iz tekme v tekmo in ko bo prišel čas, bomo trd oreh za marsikoga.

Preberite še:

Komentarji: