Reprezentant Verdinek razbil mariborske upe

Maribor je bil nevaren Gorenju le v prvem polčasu. Verdinek prvi strelec z osmimi goli. Jutri debi koprskega trenerja Rapotca na Dolu pri Hrastniku. 
Fotografija: Matic Verdinek je v reprezentančni formi. FOTO: Mavric Pivk.
Odpri galerijo
Matic Verdinek je v reprezentančni formi. FOTO: Mavric Pivk.

Srečanje 6. kola v ligi NLB se je razpletlo z zanesljivo zmago Gorenja proti Mariboru, ki je utrpel drugi zaporedni poraz, Velenjčani pa so po porazu v Celju spet vpisali dve točki.

Gostje v vijoličastih dresih so bili v večjem delu prvega polčasa boljši in so vodili tudi za tri gole, toda gostitelji so bili vse bolj odločni in reprezentant Matic Verdinek je v 27. minuti zadel za prvo domače vodstvo (13:12), ki se je do odmora podvojilo.

V nadaljevanju je bila premoč Gorenja vse bolj očitna, Maribor, pri katerem je prvič igral dolgoletni kapetan "os" Niko Medved, se je moralo sprijazniti s porazom, ko je Verdinek v 45. minuti dosegel gol za visokih 27:20, in še bolj, ko je v 50. minuti zabil za 29:21. Domači trener Zoran Jovičić je zatem dal priložnost tudi igralcem s klopi.

Verdinek je zbral osem golov, Aleks Kavčič enega manj. Pri Mariborčanih sta Tadej Sok in Žan Šol dosegla po pet zadetkov, Medved pa se ob vrnitvi v Rdečo dvorano ni vpisal med strelce.

Gorenje se je po četrti zmagi na drugem mestu s tekmo več izenačilo s Celjem, v nedeljo ga čaka povratna tekma 2. kola pokala EHF na Poljskem, kjer bodo črno-rumeni branili štiri zadetke prednosti proti moštvu Gwardia Opole.

Danes ob 19. uri se zanimivo srečanje obeta na Dolu pri Hrastniku, kjer bo gostoval Koper in želel pod taktirko novega trenerja Uroša Rapotca vpisati prvo zmago v sezoni.

Gostujoči trener Marko Šibila je Velenjčanom športno čestital za zmago: "Menim, da so se fantje prehitro zadovoljili z dobro igro iz prvega polčasa in nato, ko smo izgubili priključek enostavno nismo več našli poti nazaj. Tako smo v zaključku srečanja dali nekaj več priložnosti mlajšim igralcem s klopi in tukaj bi izpostavil Izidorja Budjo, ki je še nekako najbolj upravičil svojo priložnost. Iz tega srečanja bo potrebno potegniti neke iztočnice za tekme, ki so pred nami. Že naslednjo sredo nas čaka ponovno zahtevna naloga, saj nam v goste prihaja vedno neugodni Trimo."
 

Preberite še:

Komentarji: