Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Rokometna žoga na pot od Celja do Ljubljane za promocijo EP

Okoli 900 predstavnikov iz 27 slovenskih rokometnih klubov si bo v soboto uradno žogo letošnjega evropskega prvenstva podalo med Celjem in Ljubljano.
Prizor z žreba skupin letošnjega EP. FOTO: Blaž Samec/Delo
Prizor z žreba skupin letošnjega EP. FOTO: Blaž Samec/Delo
Š. R., STA
1. 10. 2022 | 07:24
1:38

Dober mesec pred začetkom rokometnega evropskega prvenstva za ženske, ki ga bo Slovenija med 4. in 20. novembrom gostila skupaj s Črno goro in Severno Makedonijo, bo potekala akcija Žoga tisočerih dotikov. Okoli 900 predstavnikov iz 27 slovenskih rokometnih klubov si bo tako danes uradno žogo prvenstva podalo med Celjem in Ljubljano.

Organizatorji na akcijo vabijo vse, ki bi se pridružili slovenskim rokometnim klubom pri podajanju uradne žoge prvenstva od enega do drugega slovenskega prizorišča, ki bosta novembra gostili enega izmed največjih športnih dogodkov v tem letu.

Celje in Ljubljana se bosta tako povezala v 80-kilometrsko živo verigo, v kateri si bo žogo podalo skoraj tisoč rokometašev, so sporočili prireditelji prvenstva.

Potovanje uradne žoge se je pred celjsko dvorano Zlatorog začelo ob 7. uri. Podajali si ji bodo preko Žalca, Vranskega, Tuhinjske doline, Kamnika in Domžal. Predviden prihod žoge v ljubljansko dvorano Stožice pa je ob 18.40.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine