RZS: Pice so bile naročene v mehurčku

Rokometna zveza Slovenije zavrača navedbe direktorja danske reprezentance o neodgovornem ravnanju slovenskih rokometašev.
Fotografija: Vodstvo RZS se je odzvalo na navedbe danske televizije. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Vodstvo RZS se je odzvalo na navedbe danske televizije. FOTO: Uroš Hočevar

Rokometna zveza Slovenije se je odzvala na trditve, da je bila moška reprezentanca sama kriva za prebavne motnje na tekmi proti Egiptu, po kateri je izpadla s svetovnega prvenstva. Zaradi želodčnih težav so manjkali Staš Skube, Dragan Gajić in Blaž Blagotinšek, kar 12 igralcev naj bi bilo zastrupljenih s hrano.

image_alt
Še pico pojemo in gremo domov


Direktor danske reprezentance Morten Henriksen je zatrdil, da so Slovenci naročali pice od zunaj in jedli solato iz solatnega bara, ki je bila oprana s tamkajšnjo vodo. Dodal je, da je smešno, da se Slovenci pritožujejo nad organizacijo in da ima tudi fotografije, s katerimi lahko podkrepi svoje trditve.



»Danska televizija TV 2 je objavila pogovor, v katerem je direktor njihove članske reprezentance Morten Henriksen zatrdil, da je slovenska moška reprezentanca sama odgovorna za zastrupitev s hrano svojih rokometašev. Zgodbo so povzeli tudi številni ostali mediji. Na to temo na Rokometni zvezi Slovenije podajamo uraden odgovor, s katerim očitke direktorja danske reprezentance, gospoda Henriksena, zavračamo. Posamezni igralci so si resda naročili pico, a je bilo naročilo opravljeno v hotelski restavraciji, znotraj organiziranega mehurčka v Kairu, saj nihče, ki ni bil testiran in torej del mehurčka, ni mogel v hotel. In ravno tako nihče ni mogel izven hotela. Do neljubih težav je v vsakem primeru prišlo znotraj mehurčka. Zato s tem zapisom zaključujemo polemiko in se bomo raje posvetili pripravam na naslednje izzive, ki nas čakajo že zelo hitro,« so sporočili z RZS.



Slovenije je SP končala na devetem mestu. Reprezentanca se je v Ljubljano vrnila sinoči.

Mnogim fantom je bilo med tekmo slabo. FOTO: Mohamed Abd El Ghany/AFP
Mnogim fantom je bilo med tekmo slabo. FOTO: Mohamed Abd El Ghany/AFP

 

Fantje kričali od bolečin


RZS je v včerajšnjem pismu, ki ga je poslala tudi na IHF, med drugim zapisala: »Pa to ni bila "virozica". Fantje so kričali od bolečin, bruhali in hiteli na stranišča, kot bi jim šlo za življenja. Prek noči sta obležala Staš Skube in Dragan Gajić, tik pred tekmo se je v garderobi od bolečin v lastnih izbljuvkih sesedel in bil prepeljan nazaj v hotel naš največji in najmočnejši mož Blaž Blagotinšek. Kar devet fantov pa se je kljub slabemu počutju odločilo vztrajati zase, za ekipo, za preboj v četrtfinale.« 
 

Preberite še:

Komentarji: