S kom Gorenje v tretjem predkolu pokala EHF?

Jutri ob 11. uri bo na sedežu Evropske rokometne zveze žreb parov v zadnjem situ pokala EHF.
Fotografija: Trener Gorenja Zoran Jovičić je preskočil že dve oviri v pokalu EHF, kmalu se bo znašel pred tretjo. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Trener Gorenja Zoran Jovičić je preskočil že dve oviri v pokalu EHF, kmalu se bo znašel pred tretjo. FOTO: Uroš Hočevar

Po "sladkem porazu" rokometašev Gorenja na Poljskem bodo Velenjčani jutri ob 11. uri izvedeli, kdo bo njihova zadnja ovira pred skupinskim delom pokala EHF. Kot šele tretja ekipa prejšnjega slovenskega prvenstva tokrat ne bodo imeli statusa nosilcev. Imela bi ga Riko Ribnica, a je razočarala in izpadla proti islandskemu tekmecu Selfossu.

Gorenje si obeta, da bo po sezoni 2014/15, ko se je celo prebilo na sklepni turnir v Berlinu, ponovno zaigralo v skupinskem delu po moči drugega evropskega tekmovanja, ki bo februarja in marca prihodnje leto. Veliko bo odvisno od žreba, ki v naslednjih dveh letih (2016, 2017) zanj ni bil srečen, četudi je bil nosilec. Najprej ga je na zadnji stopnici izločil danski Holstebro, zatem nemški Füchse Berlin. Lani je Gorenje sicer dobilo povabilo v spodnji dom lige prvakov.


Med nosilci vsi štirje nemški klubi


EHF je danes določila nosilce, to so: Nexe (Hrv), Gudme, Holstebro (Dan), La Rioja, Granollers, Cuenca (Špa), St. Raphael (Fra), Füchse Berlin, Magdeburg, Kiel, Hannover (Nem), Balatonfüred, Tatabanya (Mad), Rabotnik Bitola (Mak), Azoty-Pulawy (Pol) in Malmö (Šve).

Gorenje bo v drugem bobnu, kjer bodo še: Achilles Bocholt (Bel), Karvina (Češ), Aalborg (Dan), PAUC (Fra), Olympiacos (Grč), Selfoss (Isl), Maccabi Rishon (Izr), Lions (Niz), Drammen (Nor), Porto, Benfica (Por), Constanta (Rom), Vojvodina (Srb), Bern in n Kadetten Schaffhausen (Švi).

Jasno je, da bi bilo za "ose" dobro, če bi se izognile štirim nemškim klubom in francoskemu St. Raphaelu, proti ostalim bi imelo večje možnosti za napredovanje. Prve tekme bodo 17. in 18. novembra, povratne teden kasneje. Skupinski del pokala EHF se bo s 16 ekipami v štirih skupinah začel 9. februarja 2019.

Preberite še:

Komentarji: