Samo en klik do pozitive

Če je Slovenija premagala Švede v Göteborgu, zakaj jih ne bi v Berlinu?
Fotografija: Ljubomir Vranješ in njegovi reprezentanti imajo veliko razlogov za optimizem. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Ljubomir Vranješ in njegovi reprezentanti imajo veliko razlogov za optimizem. FOTO: Reuters

Crazy Horse Pub v Stockholmu, malce mračen, a domač, bliža se polnoč. Družbo hrvaških in slovenskih kolegov po oddaji zadnjega članka, prispevka, poročila z EP 2020 so prevevali mešani občutki, tako kot rokometaše, o katerih so poročali. Prvi razočarani, ker se je evropsko zlato še enkrat izmuznilo, Drugi, ker so se od Deana Bombača & Co. nalezli sle po finalu.

Ni veliko manjkalo, pa bi se dobili na zgodovinski zadnji tekmi v Tele2 Areni. Se bo še kdaj ponudila priložnost za kaj takšnega? Zapravljena »šansa« stoletja, zapravljeni zicerji, mentaliteta poražencev ... Bržčas je depresijo podžgala Kobejeva tragedija.
»Kaj se tako držite? Od kod ste? Iz Slovenije? Vsa čast, kakšna ekipa, to je rokomet. Odslej navijam za vas,« je melanholijo razbil že malce okajeni švedski najstnik.



Hm, pa res, kaj nam je?! Kliknimo na pozitivo. Zberimo še za zadnjo rundo, 6 evrov za točenega, pa naj bo, saj gremo domov. Naj živi sosedsko prijateljstvo! Oboji imamo navado uspehe svojih športnikov hitro dati v nič. Smo pozabili, da Slovenija še pred dobrim mesecem ni imela selektorja; da se je pred tem mučila z avtsajderji, še Nizozemske in Latvije ni mogla premagati.

Nizozemska in Latvija sta bili pri repu 24 reprezentanc, Slovenija četrta. Uresničila je cilj, ohranila olimpijske sanje. Aprila se bo borila za dve vozovnici za Tokio. Če je premagala Švede v Göteborgu, zakaj jih ne bi v Berlinu? Tam naj bi popravni izpit opravila tudi RZS in v O2 Areno pripeljala navijače. To bo veselica!

Blaž Blagotinšek se je razvil v enega najbolj prepoznavnih igralcev v Evropi. FOTO: AFP
Blaž Blagotinšek se je razvil v enega najbolj prepoznavnih igralcev v Evropi. FOTO: AFP


Rezerv je veliko, že spomladi se bo vrnil Matej Gaber, tretji steber obrambe ob Blažu Blagotinšku in Borutu Mačkovšku. Blaž Janc je najboljše desno krilo v Evropi. Jure Dolenec se je v vlogi kapetana prerodil in že računa, koliko bo star na OI v Parizu 2024. Pet igralcev je prvič okusilo veliko tekmovanje, vsi so dosegli krstne gole, celo Klemen Ferlin, vratar št 1.

Slovenci so na Švedskem dobili selektorja, ki med minutami odmora riše po tabli in ne grozi z umorom, samomorom, mokro vrvjo. Bombač je končno zasijal, zaradi njegovih čarobnih potez je bila Slovenija hit. Ne, Deki, ne rabiš šahovnice, saj znaš tudi teči … Blagi, kradljivec švedskih žog, je dobil samozavest, kljub nečloveškim naporom je zbijal šale in prevzel komando v obrambi; 26 jih šteje, to je povprečna starost reprezentance.

Ljubo Vranješ pravi, to ni konec, to je začetek.

Preberite še:

Komentarji: