Še ena osa na tuje, Grebenc na Dansko

Občasni slovenski reprezentant Jan Grebenc je še zadnji v vrsti rokometašev, ki zapuščajo Gorenje. Preselil se bo k danskemu Skjernu.
Fotografija: Jan Grebenc se je na začetku sezone izkazal v ligi prvakov, potem pa se mu je zgodila poškodba in ga za dalj časa oddaljila z igrišč. Foto: Blaž Samec
Odpri galerijo
Jan Grebenc se je na začetku sezone izkazal v ligi prvakov, potem pa se mu je zgodila poškodba in ga za dalj časa oddaljila z igrišč. Foto: Blaž Samec

Včeraj je iz RK Gorenje Velenje prišla novica, da je s prihodom mladega vratarja Luke Logarja zaokrožen igralski mozaik za prihodnjo sezono, toda zgodila se je še ena sprememba, ki bo verjetno terjala še (vsaj) eno. Jan Grebenc, ki je s Slovenijo lani osvojil bronasto kolajno na SP v Franciji, zapušča ose in se bo preselil k danskemu Skjernu.

Ribničan je imel z Velenjčani še enoletno pogodbo, vendar sta se kluba dogovorila o pogojih prestopa. Grebenc bo tako na Danskem postal tekmec Sebastiana Skubeta iz Silkeborga. 

Grebenc se je v Šaleško dolino preselil pred začetkom minule sezone in se prvič preizkusil v ligi prvakov, v kateri je bil tekmec Gorenja tudi Skjern. Levi zunanji igralec bo tako tudi v prihodnje nastopal v elitnem tekmovanju. Skjern pa bo v LP igral v skupini s Celjem Pivovarno Laško.

»Veseli nas, da dobre predstave naših fantov niso ostale neopažene. Jana Grebenca lahko od danes dodamo na seznam rokometašev, ki so s predstavami v dresu Gorenja opozorili tuje, finančno premožnejše klube. Po prejetju Skjernove ponudbe smo se glede na Janovo željo, da se predčasno poda novim izzivom naproti, odločili sprejeti ponujeno. Finančno nadomestilo je zadovoljilo obe strani, igralcu pa smo omogočili, da naredi korak naprej na športni poti. Janu želimo vse najboljše. Kljub njegovemu odhodu verjamemo, da imamo pred novo sezono kakovostno, mlado ekipo, ki ji bomo morda dodali še kakšnega igralca,« je povedal športni direktor Janez Gams.

Novi velenjski trener Zoran Jovičić bo imel povsem novo ekipo. Gorenje so pred Grebencem zapustili Nejc Cehte, Alem Toskić, Klemen Ferlin, Gregor Potocnik, Rok Zaponšek, Blaž Kleč, Rok Golčar, Žarko Pejović in Rok Ovniček.

Za zdaj potrjeni prihodi so Emir Taletović, Aleks Kavčič, David Miklavčič, Vid Levc, Andraž Kete, Vlado Matanović in Luka Logar
 

Komentarji: