Škofjeloški as podpisal pogodbo kariere, spet za reprezentanco?

Krožni napadalec Matej Gaber po osmih letih zapušča Pick Szeged in se za tri leta seli k Nantesu. Njegova vloga v obrambi bi bila lahko ključna v lovu na OI.
Fotografija: Matej Gaber je dosegel 207 golov za Slovenijo. FOTO: Kacper Pempel/Reuters
Odpri galerijo
Matej Gaber je dosegel 207 golov za Slovenijo. FOTO: Kacper Pempel/Reuters

Najboljši slovenski krožni napadalec v zadnjem desetletju Matej Gaber je iz ne povsem jasnih razlogov izpustil letošnje evropsko prvenstvo v Nemčiji, ampak nanj selektor rokometne reprezentance Uroš Zorman še vedno lahko resno računa v prihodnjih izzivih. Škofjeločan je podpisal triletno pogodbo s francoskim velikanom Nantesom, kjer se bo pridružil kolegu Roku Ovničku.

Dvaintridesetletni član madžarskega Picka Szegeda bo za Nantes igral še vsaj do leta 2017. Specialist za igro v obrambi, ki zna dobro igrati tudi v napadu, je član madžarskega velikana vse od leta 2016. Prav obrambno moč je Slovenija pogrešala na letošnjem euru, kjer je osvojila zelo dobro šesto mesto.

Matej Gaber se seli v Nantes. FOTO: Marko Vanovšek
Matej Gaber se seli v Nantes. FOTO: Marko Vanovšek

V Franciji je Gaber v preteklosti že igral, saj je med letom 2013 in 2016 zastopal barve Montpelliera. Na domačih tleh je igral za Loko in Gorenje, od koder se je prvič podal na tuje.

V slovenski reprezentanci je bil nepogrešljiv vrsto let. Doslej je v dresu z državnim grbom zbral 139 nastopov, kar ga uvršča na 17. mesto večne lestvice po nastopih. Dosegel je 207 golov.

»Zelo sem vesel, da bom lahko od prihodnje sezone nosil dres Nantesa, ki velja za enega največjih evropskih klubov,« je o prestopu v deželo aktualnih evropskih prvakov za spletno stran dejal 32-letni krožni napadalec, je poročala STA.

Matej Gaber je osvojil bronasto kolajno na SP 2017. FOTO: Uroš Hočevar
Matej Gaber je osvojil bronasto kolajno na SP 2017. FOTO: Uroš Hočevar

»Ko je prišla ponudba, nisem dolgo okleval. Na Francijo imam zelo lepe spomine, tam je bila rojena tudi moja hčerka. Liga je zelo zahtevna in skozi celotno sezono predstavlja številne izzive,« je še dodal Gaber.

Slovenijo marca čakajo kvalifikacije za OI v Parizu, maja pa kvalifikacije za SP 2025. Morda lahko Zorman orjaka na črti še vedno prepriča, da se pridruži izbrani vrsti.

Pick Szeged zapušča tudi Dean Bombač, čigar novi klub še ni znan, ostaja pa Borut Mačkovšek.

Preberite še:

Komentarji: