Slovenci v zadnjih trenutkih zlomili odpor Vikingov

Naša moška rokometna reprezentanca je na evropskem prvenstvu v Berlinu premagala Norveško in osvojila prvo mesto v skupini D.
Fotografija: Slovenci so se veselili odmevne zmage v Berlinu. FOTO: Annegret Hilse/Reuters
Odpri galerijo
Slovenci so se veselili odmevne zmage v Berlinu. FOTO: Annegret Hilse/Reuters

Slovenska moška rokometna reprezentanca je dosegla veliko zmago. Na evropskem prvenstvu v Nemčiji je v zadnjih trenutkih razburljive tekme z 28:27 (17:17) strla odpor izbrane vrste Norveške. S tem uspehom so si izbranci slovenskega selektorja Uroša Zormana zagotovili prvo mesto v skupini D in boljše izhodišče v nadaljevanju tega tekmovanja.

Naši rokometaši so dvoboj v Berlinu začeli zelo dobro in naglo prešli v vodstvo z 2:0. To je očitno prebudilo Norvežane, ki so hitro vrnili udarec. V nadaljevanju so večji del prvega polčasa vodili Vikingi, ki so si – mimogrede – po zanesljivi zmagi nad Poljaki (32:21) privoščili spodrsljaj proti Fercem, proti katerim so iztržili zgolj neodločen izid (26:26).

Slovenci so nato vztrajno lovili Skandinavce in jih tudi ulovili. Tik pred koncem uvodnih 30 minut so se namreč po zadetku Aleksa Vlaha, ki je bil natančen s sedemmetrovke, veselili izenačenja na 17:17. To je bil tudi rezultat prvega polčasa. Tudi v drugem delu so bili Norvežani dolgo korak pred našimi igralci, ki pa se niso vdali. 

Slovenskega vratarja Urbana Lesjaka so razglasili za najboljšega moža tekme proti Norveški. FOTO: Annegret Hilse/Reuters
Slovenskega vratarja Urbana Lesjaka so razglasili za najboljšega moža tekme proti Norveški. FOTO: Annegret Hilse/Reuters

Za najboljšega moža tekme razglasili Lesjaka

Zmagoviti gol je minuto pred koncem zabil Vlah, ki je bil s sedmimi zadetki najučinkovitejši strelec tekme. Za Slovenijo so v polno zadeli še Blaž Blagotinšek (5), Jure Dolenec (3), Dean Bombač (3), Borut Mačkovšek (3), Gašper Marguč (2), Nejc Cehte (2), Tilen Kodrin (1), Staš Jovičić Slatinšek (1) in Miha Zarabec (1). Za najboljšega moža dvoboja so razglasili našega vratarja Urbana Lesjaka, ki je zbral devet obramb, od tega nekaj ključnih v drugem polčasu. 

Največ golov za Norveško je dosegel Sander Sagosen (6), pet jih je dodal Tobias Schjolberg Grondahl, po štiri pa sta prispevala Petter Overby in Kristian Bjornsen.

Norvežani (na fotografiji Sander Sagosen) po porazu niso skrivali razočaranja. FOTO: Annegret Hilse/Reuters
Norvežani (na fotografiji Sander Sagosen) po porazu niso skrivali razočaranja. FOTO: Annegret Hilse/Reuters

Že v sredo naši igralci proti Švedom

Zormanovi varovanci, ki so v uvodnih dveh dvobojih premagali Ferce (32:29) in Poljake (32:25), bodo tako v drugi del prvenstva stare celine, ki bo med 17. in 23. januarjem v Hamburgu, vstopili z dvema točkama. Po vnaprej pripravljenem razporedu Evropske rokometne zveze (EHF) se bodo Slovenci kot zmagovalci skupine D že v sredo pomerili proti Švedom, ki so osvojili prvo mesto v skupini E. V petek bo sledil dvoboj proti Portugalski, za konec drugega dela pa bosta v nedeljo in torek na sporedu še obračuna proti Nizozemski in Danski.

V prvi današnji tekmi skupine D so bili Poljaki z 32:28 (15:15) boljši od Ferskih otokov. Vrstni red v skupini D: Slovenija 6, Norveška 3, Poljska 2, Ferski otoki 1. 

Preberite še:

Komentarji: