Slovenke prejele francosko zaušnico; Dragan Adžić: Mora biti zdravilna

Rokometašice Dragana Adžića v kvalifikacijah za EP 2024 v Velenju niso bile konkurenčne Francozinjam. Po 7:5 je njihova igra razpadla. Razočarana Ana Gros.
Fotografija: Francozinje so Slovenkam zaprle vse poti do gola. FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
Francozinje so Slovenkam zaprle vse poti do gola. FOTO: Črt Piksi

Slovenske rokometašice so si obetale, da bodo v polni Rdeči dvorani presenetile Francozinje in v večjem delu prvega polčasa so bile res konkurenčne favoritinjam, ampak v nadaljevanju so svetovne in olimpijske prvakinje pokazale moč in prišle do zanesljive in (pre)visoke zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Bilo je 20.35 (11:13). Reprezentanci se bosta srečali tudi v nedeljo v Orleansu.

Razprodana velenjska dvorana je ponudila odlično kuliso za derbi skupine 4, slovenski selektor Dragan Adžić pa je lahko računal na vse najboljše igralke, prvič po EP 2022 tudi na Elizabeth Omoregie. Kljub temu je igro sprva vodila Tamara Mavsar in šlo ji je dobro od rok. Še boljše kapetanki Ani Gros, ki je po 11 minutah dosegla gol za vodstvo s 6:4. Navijači so bili na nogah, toda Francozinje so po 5:7 (Valentina Klemenčič) uvidele, da je vrag vzel šalo, strnile obrambo, naredile delni izid 5:1 in na odmor odšle z dvema zadetkoma prednosti.

Slovenke niso bile kos Francozinjam. FOTO: Črt Piksi
Slovenke niso bile kos Francozinjam. FOTO: Črt Piksi

Drugi polčas je razgalil mnoge slabosti domače ekipe, ki je začela nizati napake in po treh četrtinah tekme zaostala že z 18:27,  na koncu pa doživela pravo zaušnico z minus 15. Zasedba legendarnega selektorja Olivierja Krumbholza je tako potrdila, da gre za najboljšo ekipo na svetu ta čas.

Slovenke, ki so sposobne več, pa so dobile informacije, na čem bodo morale delati do aprilskih kvalifikacij za olimpijske igre. V Ulmu se bodo takrat merile z Nemčijo, Paragvajem in Črno goro. 

Za nastop na EP 2024 se jim ni bati, saj so v prvem ciklu že visoko premagale nekonkurenčni Latvijo in Italijo. Za Slovenijo je Grosova dosegla šest golov, Alja Varagić in Nataša Ljepoja sta dodali po štiri. Ne glede na razočaranje je občinstvo dekleta nagradilo z aplavzom, kar je lahko dobra spodbuda za naprej.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: