Srbski orjak tretja okrepitev v Rdeči dvorani

Gorenje je podpisalo dveletno pogodbo z Vladimirjem Bojanićem, ki zastopa barve Trima iz Trebnjega. Zamenjava za Stojnića.
Fotografija: Vladimir Bojanić (številka 32) je pravi hrust v obrambi Trima. FOTO: Matia Ščukovt/RD Koper
Odpri galerijo
Vladimir Bojanić (številka 32) je pravi hrust v obrambi Trima. FOTO: Matia Ščukovt/RD Koper

Direktor Janez Gams je držal besedo, ko je pred dnevi napovedal, da bo Gorenje še ta teden predstavilo novo okrepitev. V Rdečo dvorano prihaja srbski orjak Vladimir Bojanić (204 cm, 119 kg). Gre za 25-letnega krožnega napadalca Trima, ki je z Velenjčani podpisal dveletno pogodbo.

Bojanić je kariero začel v Priboju, nato štiri leta preživel pri Metaloplastiki in eno pri Slogi. Nazadnje je v domovini igral za srbskega prvaka Vojvodino, v tej sezoni pa je bil član Trima iz Trebnjega ter pokazal velik napredek. Na 27 tekmah je dosegel 44 golov, od tega šest na dveh tekmah proti Gorenju, ter odigral pomembno vlogo v obrambi.

Srb je podpisal dveletno pogodbo in bo oblekel dres s številko 94. FOTO: RD Gorenje
Srb je podpisal dveletno pogodbo in bo oblekel dres s številko 94. FOTO: RD Gorenje


Po Gregi Okleščnu (levi zunanji) in Andrisu Celminšu (desni zunanji) je Bojanić tretja okrepitev črno-rumenih za prihodnjo sezono. »Vesel sem, da sem dobil priložnost, da se pridružim ambicioznemu klubu, kot je Gorenje Velenje. Ta prestop zame predstavlja velik korak naprej v moji karieri. Poleti sem iz Srbije prišel v Trimo, ko sem dobil ponudbo Velenja za prihajajočo sezono pa nisem veliko razmišljal. Velenjski klub je le klub z dolgoletno tradicijo. Tukaj je pred mano igralo tudi veliko mojih rojakov, sam pa v Gorenje prihajam z željo po dokazovanju in napredovanju,« je povedal Bojanić.

Direktor Gams dodaja: »Kar nekaj časa smo si vzeli za zapolnitev vrzeli, ki bo po sezoni nastala z odhodom Darka Stojnića (odhaja v Zagreb). Na koncu smo se odločili, da priložnost ponudimo Vladimirju. Poleg izjemnega potenciala ga krasi duša bojevnika in pozitiven karakter. Zato sem vesel, da se nam je pridružil.«

Vladimir Bojanić je z Vojvodino že igral v ligi SEHA. FOTO: SEHA
Vladimir Bojanić je z Vojvodino že igral v ligi SEHA. FOTO: SEHA

Preberite še:

Komentarji: