Težek štart za Celjane in Trebanjce, oboji na Dansko

Ekipa Alema Toskića se bo v prvem krogu kvalifikacij za evropsko ligo pomerila z danskim Gudmejem. Trimo Uroša Zormana čaka dvoboj s Holstebrojem.
Fotografija: Novi celjski trener Alem Toskić je včeraj začel priprave na novo sezono. FOTO: RKCPL
Odpri galerijo
Novi celjski trener Alem Toskić je včeraj začel priprave na novo sezono. FOTO: RKCPL

Na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju so opravili žreb v evropski ligi in pokalu EHF. Celje Pivovarna Laško je za prvega tekmeca v kvalifikacijah za evropsko ligo dobilo dansko ekipo GOG Gudme. Tudi Trimo Trebnje čaka pot na Dansko, srečal se bo s Holstebrojem. 

Gorenje Velenje, v minuli sezoni slovenski prvak, si je že zagotovil nastop v skupinskem delu drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini. Celje in Trimo bosta za vstop v skupino morala preskočiti dve oviri, že prvi pa sta precej visoki za ekipi Alema Toskića in Uroša Zormana. Prvi tekmi bosta že 28. in 29. avgusta v Sloveniji, povratni teden kasneje na Danskem. Drugi krog bo 21. in 28. septembra, skupinski del, v katerem je lani sodeloval Trimo, se bo začel 19. oktobra. Celjani so lahko zadovoljni, ker so se izognili Rhein-Neckarju, Trebanjci pa, da se ne bodo srečali s Celjani.

Gorenje bo morda celo nastopila v ligi prvakov, njen nastop v elitnem tekmovanju je odvisen od Vardarja iz Skopja, ki je zaradi slabega finančnega položaja pod drobnogledom EHF. Nastop v skupinskem delu si bo zasedba iz Severne Makedonije izborila le v primeru plačila garancijskega pologa v višini milijona evrov, ki ga mora poravnati do 27. julija, v nasprotnem primeru bo mesto med rokometnimi elitneži zapolnila slovenska zasedba.



V pokalu EHF, nekdanjem pokalu challenge, bo Slovenijo zastopal Jeruzalem Ormož, ki se bo prvič preizkusil na mednarodni ravni. V drugem kolu se bo pomeril z zmagovalcem dvoboja Selfoss (Isl) – Koprivnice (Češ). Tekme bodo v drugi polovici oktobra. V ženski konkurenci bo tekmec Mlinotesta iz Ajdovščine švedski Kristianstad. Krim Mercator bo igral v ligi prvakinj.

Žreb na Dunaju je trajal skoraj dve uri, iz bobnov so izvlekli kar 212 žogic.

Preberite še:

Komentarji: