Tamše bivši, Celjane bo vodil Tomaž Ocvirk

Poraz v Ribnici je bil kaplja čez rob, serijski prvak Branko Tamše ni več šef stroke v Zlatorogu. V nedeljo bo tekma s Flensburgom, glavni na klopi bo njegov dosedanji pomočnik Tomaž Ocvirk.
Fotografija: Branko Tamše je izgubil zaupanje vodstva Celja Pivovarne Laško. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Branko Tamše je izgubil zaupanje vodstva Celja Pivovarne Laško. FOTO: Uroš Hočevar

Branko Tamše, ki je z Gorenjem (2012, 2013) in Celjem (2014-2018) že sedemkrat zapored osvojil državno prvenstvo, je od danes dopoldne nekdanji trener Celja Pivovarne Laško. Odnesle so ga slabe igre na začetku sezone. Celjani so najprej izgubili superpokal s Krko, potem pomembno tekmo s Skjernom v ligi prvakov in včeraj še prvenstveno v Ribnici.

Celjani bodo v nedeljo gostili Flensburg v ligi prvakov, ko jih bo že vodil Tamšetov naslednik, to je Tomaž Ocvirk, ki je bil doslej trener mladincev, v članski ekipi pa je bil zadolžen za telesno pripravo. Gre za otroka celjske rokometne šole, ki je že vrsto let vpet v trenersko delo.
 

Tamše: Zahvala vsem


"Zahvalil bi se vsem v klubu, vsem petim direktorjem, s katerimi sem sodeloval, vsem v strokovnem štabu, vsem igralcem in vsem navijačem na čelu s Florjani za pet izjemnih let," je povedal Tamše, ki je od decembra 2013, ko je prevzel člansko ekipo Celja, z njo osvojil vse, kar se je dalo.

Šesta sezona pa mu očitno ni bila usojena. Mlada in neizkušena ekipa ni bila kos pričakovanjem in je začela nizati poraze. V Ribnici je izgubila prvo prvenstveno tekmo od oktobra 2013.
 

14 osvojenih lovorik


»Branku smo hvaležni za njegovo delo, ki nas bo vezalo še bolj kot 14 osvojenih lovorik. Te povedo vse, kakšno obdobje je za nami. Spletli smo izjemno vez, za katero smo prepričani, da nas bo vezala tudi v prihodnje in zaradi katere bo Branko pri nas in v naši dvorani vedno dobrodošel,« je v izjavi za javnost povedal predsednik kluba Jernej Smisl.

Branko Tamše je vsako sezono izgubil nosilce igre in vedno znova gradil ekipo. FOTO: Jure Eržen
Branko Tamše je vsako sezono izgubil nosilce igre in vedno znova gradil ekipo. FOTO: Jure Eržen


Branko Tamše je vsako leto izgubljal nosilce igre in vedno znova gradil ekipo. Celjani so tudi v novo sezono krenili z močno spremenjeno postavo. Moštvo so zapustili Urban Lesjak, Žiga Mlakar, Borut Mačkovšek, Matic Suholežnik, Ivan Slišković, Luka Mitrović in nazadnje Daniel Dušebajev. Novinci (Draško Nenadić, Josip Šarac, Kristjan Horžen, Rok Ovniček, Klemen Ferlin) niso mogli takoj prevzeti njihovih vlog in Celjani so izgubili štiri tekme od šestih.

Tomaž Ocvirk (zadaj) je z mladinci Celja nazadnje osvojil naslov državnega prvaka. Foto RK CPL
Tomaž Ocvirk (zadaj) je z mladinci Celja nazadnje osvojil naslov državnega prvaka. Foto RK CPL


Vodstvo kluba si je obetalo, da se bo Celje po štirih letih uvrstilo v osmino finala lige prvakov, ampak po domačem porazu proti Skjernu so se možnosti precej zmanjšale, tudi poraz z 12 goli v Parizu ni bil v čast 22-kratnim državnim prvakom. Ti zdaj stavijo na Ocvirka, ki bo moral hitro sestaviti zgodbo, sicer se bo evropska sezona zapeljala v slepo ulico.
 

Ocvirk: Nadaljevati tradicijo osvajanja lovorik


"Sprejemam izziv in odgovornost, ki jo prinaša vodenje članske ekipe RK Celje Pivovarna Laško. Zavedam se, da nas čaka težko delo, ki ga bomo lahko opravili le skupaj, kot ekipa. Najprej se želim pogovoriti s fanti in sodelavci, nato pa bomo naredili načrt, da zadržimo kontinuiteto osvajanja lovori,« je za spletno stran kluba povedal 45-letni Ocvirk, ki ga vsi v klubu kličejo "Čvari".

Branko Tamše je od decembra 2013 s Celjem osvojil vse, kar se je dalo, letos pa mu je že na začetku sezone superpokal vzela Krka. FOTO: Roman Šipić
Branko Tamše je od decembra 2013 s Celjem osvojil vse, kar se je dalo, letos pa mu je že na začetku sezone superpokal vzela Krka. FOTO: Roman Šipić


Komentarji: