Trimo še naprej blesti, Zorman: Tukaj se ne ustavljamo

Trebanjski rokometaši so v gosteh premagali madžarsko Tatabanyo na prvi evropski tekmi sezone. V torek doma z Gudmejem.
Fotografija: Uroš Zorman še ne pozna poraza v Trebnjem. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Uroš Zorman še ne pozna poraza v Trebnjem. FOTO: Jure Eržen/Delo

Rokometaši Trima in njihov trener Uroš Zorman ostajajo neporaženi v sezoni! Sinoči so na Madžarskem dosegli enega največjih uspehov v zgodovini kluba. Na prvi tekmi nove evropske lige so z 28:26 (14:12) v gosteh premagali Tatabanyo bivšega celjskega trenerja Vladana Matića. Za Trebanjce, ki so proti tretji ekipi madžarskega prvenstva v drugem polčasu vodili že za šest golov, je sedem zadetkov dosegel Gal Cirar, Uroš Udovič jih je dodal pet.Dolenjska ekipa je zmagovito odprla evropsko ligo. Na svojem uvodnem dvoboju - tekmi prvega in drugega kroga proti Rhein-Neckar Löwnu in Kaddeten Schaffhausnu sta bila prestavljena zaradi okužb z novim koronavirusom v trebanjskem taboru - je v odsotnosti Darka Cingesarja ter Gregorja Potočnika slavila v vročem Györu in potrdila visoko pripravljenost, ki jo kaže od samega začetka sezone.Izbranci Uroša Zormana so pri naših vzhodnih sosedih prikazali izjemno zrelo predstavo. V prvem polčasu so imeli nekaj težav, po zaostanku treh golov v 21. minuti (8:11) pa so močno dvignili raven svoje igre. Le tri minute kasneje so po dveh golih Gala Cirarja in enega Leona Raša izenačili na 11:11, v končnici prve polovice tekme pa povsem zasenčili gostitelje in se na veliki odmor odpravili s prednostjo 14:12.

Trebanjci so izvrstno začeli sezono. FOTO: RK Trimo/Dominik Pekeč
Trebanjci so izvrstno začeli sezono. FOTO: RK Trimo/Dominik Pekeč


V drugem polčasu so povsem zasenčili izkušene gostitelje, jih nadigrali v vseh prvinah igre in si v 48. minuti priigrali šest golov prednosti (24:18). V končnici so popustili, gostitelji so se jim v zadnji minuti približali na gol zaostanka (26:27), po zadetku Cirarja, s sedmimi goli najbolj učinkovitega igralca dvoboja, pa je bilo jasno, da bosta točki romali v Slovenijo.

»Za nami je izjemno težka tekma. Vse čestitke fantom in celotnemu štabu za karakter in borbo, a tukaj se ne ustavljamo,« je po zmagi v Györu odločno dejal trener Zorman. Trebanjska zasedba bo v naslednjem krogu v torek, 24. novembra, gostila danski GOG Gudme.

Preberite še:

Komentarji: