Tudi Kastelic gre v bundesligo

Urh Kastelic se bo v prihodnji sezoni iz Zagreba preselil v Göppingen.
Fotografija: Urh Kastelic naj bi postal eden najboljših vratarjev v Evropi. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Urh Kastelic naj bi postal eden najboljših vratarjev v Evropi. FOTO: Reuters

Slovenski reprezentančni vratar Urh Kastelic (22) bo v prihodnji sezoni okrepil rokometaše Göppingena in bo v klubu zamenjal rojaka Primoža Prošta.

Kastelic v tej sezoni brani barve Zagreba. »Urh velja za enega najbolj nadarjenih vratarjev v Evropi in ima izkušnje iz lige prvakov,« se je podpisa pogodbe s Krčanom razveselil športni direktor Christian Schöne. Göppingen je ta čas na 9. mestu v nemški bundesligi, je pa štirikratni osvajalec pokala EHF, v letih 2011, 2012, 2016 in 2017.

Visoki Kastelic (202 cm) je doslej branil barve Celja, Maribora in Pick Szegeda. S Slovenijo je osvojil bronasto kolajno na SP 2017. V Nemčiji je kar nekaj slovenskih legionarjev, Urban Lesjak brani za Hannover, kjer igra tudi Nejc Cehte, Miha Zarabec je v Kielu in Marko Bezjak v Magdeburgu. V Göppingenu si kruh služijo tudi štiri Slovenke, Lina Krhlikar, Branka Zec, Iris Guberinić in Ana Petrinja.

Kastelic, ki je podpisal triletno pogodbo, si bo delo v vratih delil z Danielom Rebmannom, ki je zvestobo klubu iz zvezne dežele
Baden-Württemberg podaljšal do leta 2021.

Preberite še:

Komentarji: