Visoko dvignjen rumeni karton za Vujovića

Predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac obsoja besedni incident slovenskega selektorja
Fotografija: Selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović nima pravšnjega načina komuniciranja s svojimi varovanci. FOTO: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović nima pravšnjega načina komuniciranja s svojimi varovanci. FOTO: Mavric Pivk

Na tekmi rokometašev Zagreba pri Meškovu v Brestu v ligi SEHA, hrvaškega prvaka sicer kot trener vodi slovenski selektor Veselin Vujović, je med minuto odmora prišlo do neprimerne komunikacije trenerja do enega izmed igralcev, Slovenca Aleksa Vlaha.

»Umri že enkrat, da te ne vidim več. Umri že!« je film počil Črnogorcu, ki mu v Zagrebu ne gre od rok.
 

Velika nemoč


Zdaj se je oglasil tudi predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac, ki izjavo označuje kot absolutno nesprejemljivo.

Za predsednika RZS Franja Bobinca so selektorjeve besede nesprejemljive. FOTO: Uroš Hočevar
Za predsednika RZS Franja Bobinca so selektorjeve besede nesprejemljive. FOTO: Uroš Hočevar


»Način komuniciranja slovenskega selektorja Veselina Vujovića obsojam. Čeprav je morda šlo za poskus vzpodbuditve ekipe, se je vse skupaj izrazilo kot velika nemoč, nazadnje pa spremenilo v nespodobno in neprimerno izjavo.

Vsakdo lahko ima svoj značaj in cilj. Morda imajo podoben način komuniciranja tudi nekateri ostali veliki trenerji, vendar sam tega nikakor ne odobravam. Menim, da je šport, tudi tisti vrhunski, ne le tekmovanje, temveč tudi zgled in vzgoja mladih v zrele osebnosti.

Kot sem že dejal, izjavo selektorja Vujovića obsojam in jo označujem za absolutno nesprejemljivo. Pri meni ima zaradi tega visoko dvignjen rumeni karton,« v izjavi omenja Franjo Bobinac.
 

Preberite še:

Komentarji: