Vranješ naprej brez Bombača in Gajića

Selektor rokometašev je za naslednje tri tekme poklical Vida Poteka, Gregorja Ocvirka, Matica Grošlja, Kristjana Horžena in rekonvalescenta Boruta Mačkovška.
Fotografija: Ljubomir Vranješ je določil igralce za nov kvalifikacijski cikel. FOTO: Annegret Hilse/Reuters
Odpri galerijo
Ljubomir Vranješ je določil igralce za nov kvalifikacijski cikel. FOTO: Annegret Hilse/Reuters

Prvič, odkar nima več za pomočnika Uroša Zormana in si je izbral Gregorja Cvijića, je selektor rokometne reprezentance Ljubomir Vranješ objavil seznam igralcev za naslednjo akcijo.

Proti Turčiji in Poljski v kvalifikacijah za EP 2020 ne bo računal na Deana Bombača, Dragana Gajića, Roka Ovnička, Darka Cingesarja, Matica Suholežnika in Nika Henigmana. Prvič bo dal priložnost Vidu Poteku in Gregorju Ocvirku. Vračajo se Matic Grošelj, Kristjan Horžen in Borut Mačkovšek.

Slovenci se niso izkazali na zadnjem turnirju v Berlinu. FOTO: Michael Hundt/AFP
Slovenci se niso izkazali na zadnjem turnirju v Berlinu. FOTO: Michael Hundt/AFP

 

Dvakrat s Turki, enkrat s Poljaki


Slovenci se bodo zbrali v nedeljo, 25. t. m. v Zrečah in potem odigrali tri tekme, najprej s Turčijo (torek) in Poljsko (četrtek) v gosteh ter potem še enkrat s Turčijo doma v Celju (nedelja). V skupini 5 imata Slovenija 5 (3 tekme) in Nizozemska (4) po 5 točk, Poljska (4) 4 in Turčija (3) 0.



Pa slabših nastopih na SP v Egiptu in zlasti kvalifikacijah za OI v Berlinu se je Rokometna zveza Slovenije skupaj z Vranješem odločila za delno pomladitev ekipe, katere največji cilj bo nastop na olimpijskih igrah v Parizu leta 2024.



Na širšem seznamu je kar sedem igralcev Celja Pivovarne Laško, ki je včeraj izgubilo derbi lige NLB proti Gorenju, iz katerega ni nobenega reprezentanta.

Preberite še:

Komentarji: