Tudi jeklenega Poteka osamil mikroskopski sovrag

Celjani po mesecu premora v ligi prvakov gostijo Nantes in lovijo izgubljeni točki. Za trenerja Ocvirka večji stres testiranje kot tekma.
Fotografija: Tilen Kodrin je adut na levem krilu. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Tilen Kodrin je adut na levem krilu. FOTO: Mavric Pivk/Delo

Kdo bi vedel, v kakšni formi pričakujejo rokometaši Celja Pivovarne Laško francosko ekipo Nantes (Zlatorog, danes ob 20.45)? Od zadnje tekme lige prvakov je minil skoraj cel mesec, vmes se je zgodilo marsikaj, v ekipo je skozi reprezentančno akcijo vdrl covid-19. A še huje jo je zagodel Francozom, zato je težko napovedovati razplet, vloga favorita pa je vendarle na strani moštva z atlantske obale.

Celjani so nazadnje doma izgubili z Zaporožjem in veselje po zmagi v Zagrebu je hitro splahnelo. Možnosti za preboj v osmino finala so se zmanjšale. Za vsaj šesto mesto v skupini B bo treba vzeti kakšno točko tudi močnejšim tekmecem.



Nantes, kjer si kruh služi nekdanji celjski organizator igre Rok Ovniček, se zdi kot naročen za tovrsten podvig. Jasno je namreč, da bo španski trener Alberto Entrerrios pogrešal oba desna zunanja igralca, Kirila Lazarova in Eduarda Gurbinda, zato bo primoran v iskanje rezervnih rešitev, s koronavirusom je okužen tudi prvi krožni napadalec Adria Figueras.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Ivić: Imamo visoke cilje


Tudi v Celju niso brez težav, največja je v odsotnosti Vida Poteka, vodje obrambe. Tudi (neuradno) najmočnejšega moža v moštvu, ki prisega na zdrav način življenja, je premagal mikroskopski sovrag. »Vid se je bahal, da njemu virus ne more nič, 15 minut pozneje pa je izvedel, da je okužen,« je z glavo zmajeval trener Tomaž Ocvirk, ki v igro še ne bo poslal Tadeja Mazeja, saj je šele prišel iz karantene, bo pa lahko računal na vratarja Miljana Vujovića, ki se je prav tako okužil v Zrečah.

Celjski trener Tomaž Ocvirk je pred dvema letoma Nantesu vzel točko, bo tudi tokrat Zlatorog zapuščal nasmejan? FOTO: Mavric Pivk
Celjski trener Tomaž Ocvirk je pred dvema letoma Nantesu vzel točko, bo tudi tokrat Zlatorog zapuščal nasmejan? FOTO: Mavric Pivk


Vendar bo v vratih prednost dal Filipu Iviću, ki verjame, da je Celje sposobno presenetiti uglednega tekmeca. »Kot ekipa napredujemo in prav je, da se ne zadovoljimo z majhnimi cilji. Lahko upamo na uspeh. Z Nantesom še nisem igral, ga pa že dolgo spremljam. Dobro za nas je, da ne bo Kira, ki je kljub letom eden najboljših levičarjev v Evropi. Brez njega in Gurbinda bodo tekmeci gotovo bolj ranljivi. Morali pa bomo paziti, da ne »razbranimo« Emila Nielsena, ki v tej sezoni brani odlično,« na danskega kolega opozarja Ivić, junak edine celjske zmage v Zagrebu.

Kiril Lazarov bo izpustil tekmo v Celju. FOTO: Antonio Bronic/Reuters
Kiril Lazarov bo izpustil tekmo v Celju. FOTO: Antonio Bronic/Reuters

 

Nantes zunaj ritma


»Naša forma se vzpenja, kar se vidi na treningih. Proti Motorju nas je zaustavila poškodba Josipa Šarca. Verjamem, da bomo pokazali maksimum,« si prvo domačo točko v sezoni obeta Ocvirk, ki ima na Nantes dobre spomine. Pred dvema letoma mu je vzel točko. A nanj ne gleda kot na neposrednega tekmeca, čeprav ima tako kot Celje zgolj dve točki.



A ti je osvojil s sijajno predstavo v Kielu, doslej pa odigral le štiri tekme, dve manj od Celja. Tudi v francoski ligi je v zaostanku treh tekem in prav v odsotnosti igralnega ritma slovenski prvaki vidijo priložnost za presenečenje.

Rok Ovniček je v Nantes odšel iz Celja. FOTO: Blaž Samec/Delo
Rok Ovniček je v Nantes odšel iz Celja. FOTO: Blaž Samec/Delo


»Ne razmišljamo o tem, kdo je naš tekmec za izločilne boje, moramo poskušati nabirati točke, kjer bo le možno. Če se nam bo ponudila priložnost, jo bomo zagrabili z vsemi rokami,« pove »Čvari«, ki se bolj kot vsakega tekmeca boji – testiranj. Celjani opravljajo po dve vsak teden in zanje mastno plačujejo, zato menijo, da bi jim morala država pri tem pomagati. Rezultat je bil pozitiven tudi pri fizioterapevtki Nataliji. Ker se pri njej izmenjujejo domala vsi igralci, obstaja skrb, da se ta korona-saga še ne bo končala ...

Preberite še:

Komentarji: