Zoki bi vzel lovoriko, ki je Čvari ne sme dati

Za 12. superpokal se bosta danes v Slovenj Gradcu (20.15) merila državni in pokalni prvak, Celje Pivovarna Laško in Gorenje.
Fotografija: Domen Makuc je okreval po poškodbi kolena in bo nevarnost za obrambo Gorenja. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Domen Makuc je okreval po poškodbi kolena in bo nevarnost za obrambo Gorenja. FOTO: Tomi Lombar

Enaindevetdeset dni, odkar sta odigrala zadnjo tekmo, bosta Celje Pivovarna Laško in Gorenje dvignila zastor nad sezono 2019/20, ko se bosta danes ob 20.15 v Slovenj Gradcu v 118. derbiju udarila za superpokalno lovoriko.

Superpokal je najmanj cenjena trofeja od treh domačih, vendar ima svojo težo in draž, letos še posebni. Štiri leta so minila, odkar sta se največja kluba pomerila na otvoritvi sezone, in prvič po letu 2012 se bo zgodilo, da se bosta za prvo »kanto« borila državni in pokalni prvak.
 

Celje šestkrat, Gorenje trikrat


Superpokal so prvič priredili leta 2007, Celjani so ga osvojili šestkrat, Velenjčani trikrat, po enkrat Cimos in Krka, leta 2013 ga ni bilo. Krka je lani v Marofu šokirala Celje in bila prva znanilka padca trenerja Branka Tamšeta. Njegov naslednik Tomaž Ocvirk bo želel sprati madež in ostati v igri za domačega trojčka – ta je zapisan med osnovnimi cilji v sezoni, ki za državne prvake prinaša obilico neznank.

Matic Verdinek je bil v prejšnji sezoni kralj strelcev v Sloveniji. FOTO: Tomi Lombar
Matic Verdinek je bil v prejšnji sezoni kralj strelcev v Sloveniji. FOTO: Tomi Lombar


Kar osem je novih igralcev v Zlatorogu in nihče ne ve, kakšen je doseg te ekipe. V pripravljalnem obdobju je igrala po sistemu toplo-hladno, zdaj bo dočakala prvi resen test, in to proti tekmecu, ki je doživel manj sprememb in se bolje zaveda svojih prednosti in slabosti. Novih igralcev je pet, manjkal naj bi najvišji Vladimir Bojanić (204 cm).

Težko bi našli bolj primerno prizorišče savinjsko-šaleškega derbija in premiero 29. sezone. Slovenj Gradec je eno najbolj tradicionalnih rokometnih mest v deželi, na velika vrata se vrača med prvoligaše. Celjani so v koroški metropoli pred dvema letoma premagali Maribor, letos je pred njimi veliko trši oreh.
 

Spomin na pokalno zmago še svež


Tomaž Ocvirk želi superpokal vrniti v Celje. FOTO: Mavric Pivk
Tomaž Ocvirk želi superpokal vrniti v Celje. FOTO: Mavric Pivk


Gorenje je 11. maja v polfinalu pokala Slovenije v Novem mestu premagalo Celje z 29:27 in končalo pet let in pol trajajoči urok. Trener Zoran Jovičić verjame, da ni šlo za muho enodnevnico, ampak napoved, da bodo »ose« še močneje pikale večne tekmece.

Zelo ostro želo ima Matic Verdinek ... »Mislim, da smo na prvo tekmo dobro pripravljeni. Ne smemo se bati nasprotnika in mu moramo dokazati, da se lahko enakovredno kosamo z njim. Rekel bi, da se bo tekma dobila v obrambi in hitrih protinapadih. Upam, da se bo izšlo tako, kot se je lani na pokalu Slovenije,« je razmišljal Verdinek, ki je na omenjeni tekmi dosegel devet golov, v Slovenj Gradcu pa bo prejel priznanje RZS za najboljšega igralca in strelca minule sezone.

Gorenjev trener Zoran Jovičić se lahko zanese na več mož iz prejšnje sezone. FOTO: Uroš Hočevar
Gorenjev trener Zoran Jovičić se lahko zanese na več mož iz prejšnje sezone. FOTO: Uroš Hočevar

 

Jovičić: Celje bi nam lahko dalo eno lovoriko


Jovičić ostaja zelo previden v napovedih. »Če povem po pravici, sploh ne vem, kaj lahko pričakujem, tako od nas kot od Celja. Veliko je neznank. Vem pa, da je Celje velik klub in da ima že ogromno lovorik, lahko bi nam eno pustilo,« se je pošalil »Zoki«, a kolega »Čvari« bi si raje v koleno zvrtal luknjo, kot sezono začel z razočaranjem: »Čaka nas pomembna tekma, ki smo ji namenili zadnji teden priprav. Cilj je jasen, želimo si osvojiti ta pokal!«

Preberite še:

Komentarji: