Andreja uspešna s Hrvatico, Polonin dvoboj prekinila nevihta

Klepačeva skupaj z Darijo Jurak na odprtem prvenstvu ZDA ekspresno opravila z ukrajinsko-indijsko dvojico.
Fotografija: Andreja Klepač je skupaj s Hrvatico Darijo Jurak preskočila prvo oviro v New Yorku. FOTO: Minas Panagiotakis/AFP
Odpri galerijo
Andreja Klepač je skupaj s Hrvatico Darijo Jurak preskočila prvo oviro v New Yorku. FOTO: Minas Panagiotakis/AFP

Andreja Klepač je skupaj z Darijo Jurak med dvojicami napredovala v drugo kolo odprtega prvenstva ZDA v tenisu. Slovensko-hrvaška naveza je po uri in štirih minutah s 6:1 in 6:1 izločila ukrajinsko-indijsko dvojico Katerina Bondarenko-Ankita Raina. V drugem kolu slovensko-hrvaški par čaka boljša dvojica iz obračuna med rusko-estonsko navezo Darja Kasatkina-Anett Kontaveit in ameriško dvojico Ann Li-Alison Riske.

Polona Hercog zaradi nevihte v New Yorku z Anastazijo Sevastovo ni dokončala uvodnega dvoboja med dvojicami. Slovensko-latvijska naveza je proti romunski navezi Monica Niculescu-Elena Gabriela Ruse prvi niz izgubila z 1:6, v drugem pa vodi s 3:2.

Polona Hercog med dvojicami ni dokončala uvodnega dvoboja. FOTO: Geoff Burke/Usa Today Sports
Polona Hercog med dvojicami ni dokončala uvodnega dvoboja. FOTO: Geoff Burke/Usa Today Sports


Drevi bo v konkurenci dvojic na igrišče stopila tudi Tamara Zidanšek. Skupaj s Švicarko Viktorijo Golubić jo čaka dvoboj proti kanadsko-brazilski navezi Gabriela Dabrowski-Luisa Stefani.

V posamični konkurenci Slovenija nima več svojih predstavnic v New Yorku. Hercogova se je poslovila v prvem kolu, potem ko jo je s 6:1 in 6:2 premagala Čehinja Petra Kvitova, Zidanškova in Juvanova pa sta izpadli v drugem kolu. Od Zidanškove, polfinalistke letošnjega odprtega prvenstva Francije v Parizu, je bila boljša drugopostavljena Belorusinja Arina Sabalenka, ki je slavila zmago s 6:3 in 6:1, za Juvanovo pa je bila usodna Američanka Danielle Collins, ki je bila boljša s 6:4 in 6:2.

Preberite še:

Komentarji: