ATP razkrila datume prvih turnirjev, OP Avstralije februarja

Moška teniška organizacija ATP je objavila koledar začetka sezone 2021. Prvi grand slam v Avstraliji se prične 8. februarja.
Fotografija: Najboljši teniški igralci na svetu bodo kvalifikacije za OP Avstralije igrali v Dohi. FOTO: Glyn Kirk/AFP
Odpri galerijo
Najboljši teniški igralci na svetu bodo kvalifikacije za OP Avstralije igrali v Dohi. FOTO: Glyn Kirk/AFP

Moška teniška organizacija ATP je v sredo pozno ponoči objavila spremenjeni koledar začetka sezone 2021. Odprto prvenstvo Avstralije je zaradi pandemije novega koronavirusa prestavljeno za tri tedne, začelo se bo 8. februarja. Kvalifikacije za prvi grand slam pa bodo potekale januarja v Katarju, so sporočili v izjavi za javnost.

Začetek moške teniške sezone na najvišji ravni bo v Delray Beachu med 5. in 13. januarjem. Isti teden bo še turnir v turški Antaliji. Kvalifikacije za OP Avstralije bodo potekale v Dohi med 10. in 13. januarjem, nato sledi 16-dnevni premor zaradi strogih ukrepov v Avstraliji, vsi preostali turnirji v prvi periodi sezone pa bodo potekali v zvezni deželi Viktorija.

Igralci morajo namreč ob prihodu v Avstralijo opraviti 14-dnevno obvezno karanteno, prehajanje meja znotraj države pa je zaradi strogih ukrepov v boju s covidom-19 zelo oteženo. Zato bodo vsi turnirji v deželi tam spodaj potekali v Melbournu. Zadnji dan januarja se bosta začela dva turnirja serije 250. Od 1. do 5. februarja bo na vrsti ATP pokal, med 8. in 21. februarjem pa bo organiziran še prvi grand slam sezone.

Organizacija ATP je sporočila, da bo prišlo do nekaterih sprememb tudi v nadaljevanju sezone med 8. in 13. tednom, medtem ko za peščeno sezono od 14. tedna naprej niso predvideli sprememb v koledarju.

Zaradi pandemije novega koronavirusa so odpadli turnirji v Aucklandu, New Yorku in indijskem Puneju, medtem ko je peščeni turnir v Riu de Janieru prestavljen za nedoločen čas. Turnirji serije Challenger se bodo začeli 18. januarja.

Ženska profesionalna teniška organizacija WTA še ni sporočila sprememb koledarja, a je jasno, da se bo v večji meri ujemal vsaj v avstralskem delu sezone.

Preberite še:

Komentarji: