Carlos Alcaraz že med 100 največjimi zaslužkarji vseh časov

Španski teniški as Carlos Alcaraz, ki se je lani v Umagu razveselil šele svojega prvega naslova v karieri, je dobro leto kasneje že član izbrane druščine.
Fotografija: Carlos Alcaraz je nazadnje s špansko izbrano vrsto sredi septembra nastopil v Valenciji na obračunu Davisovega pokala z Južno Korejo. FOTO: Pablo Morano/Reuters
Odpri galerijo
Carlos Alcaraz je nazadnje s špansko izbrano vrsto sredi septembra nastopil v Valenciji na obračunu Davisovega pokala z Južno Korejo. FOTO: Pablo Morano/Reuters

Zmagovalec letošnjega grand slama v New Yorku, kjer je v finalu v štirih nizih premagal Norvežana Casperja Ruuda, je že z rosnimi 19 leti zaslužil toliko denarja, da se je v moški karavani prebil med sto največjih zaslužkarjev vseh časov. Z 9,536 milijona evrov zaslužka je Carlos Alcaraz že prehitel denimo tudi ameriško legendo Jimmyja Connorsa, medtem ko mu pet let starejši Ruud beži le še za slabih 300 tisočakov.

Alcaraz je na 95. mestu večne lestvice, kamor ga je izstrelil izjemen začetek letošnje sezone, v kateri je najprej osvojil naslov v Riu de Janeiru, nato pa so sledile še zmage v Miamiju, kjer je slavil kot najmlajši v zgodovini turnirja, Barceloni in Madridu. Kot najmlajši v zgodovini se je 11. septembra tudi zavihtel na vrh računalniške lestvice ATP.

Na voljo ima še 3140 točk, nastopil naj bi v Astani, Baslu, Parizu (Bercyju) in na zaključnem turnirju ATP. Španski zvezdnik s 6740 točkami – drugi je Ruud z 890 točkami zaostanka, še 40 točk manj pa ima sloviti rojak Rafael Nadal – ne skriva, da je njegov cilj ubraniti vodilni položaj do novega leta.

»Sanjal sem, da bi postal št. 1 na svetu, da bi osvojil naslov za grand slam, zdaj pa moram še naprej sanjati in osvojiti še več turnirjev ter se čim dlje obdržati med najboljšimi. Vidim se, kako leto zaključujem kot št. 1,« je Alcaraz dejal v enem zadnjih javnih nastopov.

Preberite še:

Komentarji: