Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Deset ur vožnje z avtom več kot poplačanih

Marco Trungelliti na Roland Garrosu nepričakovano v središču pozornosti
Marco Trungelliti se je večer pred dvobojem 1. kola v Pariz iz Barcelone pripeljal z avtomobilom. Foto AP
Marco Trungelliti se je večer pred dvobojem 1. kola v Pariz iz Barcelone pripeljal z avtomobilom. Foto AP
Saša Verčič
29. 5. 2018 | 06:00
4:02
Tenis piše res številne nenavadne zgodbe in avtor ene teh je na letošnjem Roland Garrosu vsekakor Argentinec Marco Trungelliti. Po porazu v zadnjem kolu kvalifikacij se je že vrnil v Barcelono, ko je izvedel, da se mu je odprlo mesto srečnega poraženca. Z mamo, babico in bratom je sedel v avto in se odpeljal nazaj v Pariz, tam pa včeraj premagal Bernarda Tomića.

Trungelliti se včeraj ni prvič prebil v 2. kolo Roland Garrosa, ki je z naskokom njegov najuspešnejši turnir za veliki slam, ampak mu je to uspelo četrtič. In čeprav je enkrat na poti med 64 premagal Marina Čilića, njegov tokratni rezultat odmeva kot noben doslej. Njegova zgodba je res posebna in je del sage o številnih odpovedih, tako da je poražencev kvalifikacij v Parizu že zmanjkalo, saj so se vsi odpravili novim izzivom naproti. Nekateri se niso mogli več niti prijaviti za mesto srečnih poražencev, saj so bili že na drugih turnirjih, vest, da bi lahko zaigral v glavnem žrebu Roland Garrosa, pa je Argentinca dosegla že v Barceloni, kjer ima uradno prebivališče.

»Babica se je ravno prhala, ko sem izvedel novico. Dejal sem ji, da mora pohiteti, da gremo. V pol ure smo pospravili kovčke in se usedli v avto, ki ga je družina, ki je pred kratkim prišla na obisk, najela za ogled Barcelone in okolice. Štartali smo ob enih popoldne in v Pariz prišli ob enajstih zvečer. Če v Argentini nisi ravno iz Buenos Airesa, tisoč kilometrov ni veliko, zato to ni predstavljalo nikakršne težave. Spal sem pet ur, nato pa se ob pol osmih zjutraj odpravil na Roland Garros,« je pojasnil 28-letnik, ki zaseda 190. mesto na svetu. Njegove prigode s 1000 kilometrov dolgo potjo, ki jih je žena objavljala na družabnih omrežjih, so ga dvignile iz anonimnosti, zanimanje zanj po zmagi nad Tomićem je bilo tolikšno, da so mu prireditelji namenili glavno sobo za novinarske konference, prava zvezdnica pa je postala tudi njegova 88-letna babica Daphne.

Dolga pot Trungellitija ni utrudila, ni ga zmotilo, da je igral že prvi dvoboj dneva (ob 11. uri), pri čemer je svoje gotovo opravil tudi adrenalin ob celotnem dogajanju in drugi priložnosti na velikem slamu, tako da je ponujeno izkoristil z zmago s 6:4, 5:7, 6:4, 6:4 proti Tomiću, ki se sicer že nekaj časa bori s pomanjkanjem motivacije. »Počutim se zelo sproščeno. Izgubil sem kvalifikacije, odšel, si privoščil meso z žara, ki je za nas Argentince eden od razlogov, da živimo, zdaj sem tu. Vse je popolno,« je bil razumljivo nasmejan Trungelliti, ki se mu je pot iz Barcelone v Pariz vsekakor izplačala, saj 2. kolo Roland Garrosa prinaša 79.000 evrov …

Jakupovićeva ni izkoristila priložnosti


Druge priložnosti v Parizu pa ni izkoristila slovenska teniška igralka Dalila Jakupović. Tudi ona se je na glavni turnir prebila kot srečna poraženka in imela dodatno srečo še s tekmico, saj ji je nasproti stala Georgina Garcia Perez, 219. igralka sveta, medtem ko je Jakupovićeva 121. A Španka je bila boljša s 6:3, 6:4.

Tako kot uvodni dan so tudi včeraj izpadla nekatera znana imena, denimo Viktorija Azarenka in Stan Wawrinka. Slednji je nekdanji pariški zmagovalec, lani pa je igral v finalu, kar pomeni, da bo čez 14 dni njegova uvrstitev na svetovni lestvici doživela pravi prosti pad. Ne bo namreč več niti med 250 na svetu. Švicar se sicer še vrača po poškodbi kolena, na pesku je letos dobil zgolj en dvoboj, v Parizu pa ga je v petih nizih ugnal Guillermo Garcia-Lopez.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine