Federer izpadel, Đoković ekspresno v 41. polfinale

Številka 1 je v treh nizih izločil Martona Fucsovicsa, Švicar nemočen proti presenetljivemu Poljaku.
Fotografija: Federer je daleč od stare forme. FOTO: Toby Melville/Reuters
Odpri galerijo
Federer je daleč od stare forme. FOTO: Toby Melville/Reuters

Novak Đoković ostaja v igri za koledarski slam. V polfinalu turnirja v Wimbledonu je s 6:3, 6:4 in 6:4 premagal presenetljivega madžarskega tekmeca Martona Fucsovicsa.

Kasneje je na osrednje igrišče stopil osemkratni zmagovalec Wimbledona Roger Federer, a proti Hubertu Hurkaczu ni imel možnosti in je izgubil s 3:6, 6:7 (4) in 0:6. Ni imel svojega dne, delal napake in deloval utrujeno. Visoki Poljak je dosegel uspeh kariere in se bo v prvem polfinalu pomeril z Matteo Berrettinijem ali Felixom Auger-Aliassimom.

Neizenačen dvoboj je trajal uro in 48 minut. Federer je morda odigral zadnji Wimbledon v karieri. Kmalu bo dopolnil 40 let.



Đoković in Federer sta bila leta 2019 zadnja finalista tretjega turnirja za grand slam v letu, po petih urah epskega dvoboja je zmagal Srb, ki ima 19 naslovov, rekorderja Federer in Rafael Nadal le enega več. 

Novak Đoković se ni preveč utrudil proti Madžaru. FOTO: Toby Melville/Reuters
Novak Đoković se ni preveč utrudil proti Madžaru. FOTO: Toby Melville/Reuters


Đoković se je 41. prebil med najboljše štiri in je dobil 100. dvoboj na travi. »Mislim da je bila to solidna predstava. Začel sem dobro, potem pa napravil nekaj napak v igri. Vseeno sem suvereno zaključil niz. V nadaljevanju je bil očitno dovolj en break. Vesel sem. Vsa čast tudi Martonu, da se je boril in mi otežil delo, za njim je res dober turnir,« je dejal Đoković.

Za finalno vstopnico se bo pomeril s Kanadčanom Denisom Shapovalovom. Deseti nosilec je bil po petih nizih boljši od Karena Hačanova s 6:4, 3:6, 5:7, 6:1, 6:4. Kanadčan se je prvič v karieri uvrstil med najboljše štiri na turnirjih velike četverice. Pred letošnjim Wimbledonom je v četrtfinalu igral le lani na OP ZDA.

Hubert Hurkacz igra tenis življenja. FOTO: Toby Melville/Reuters
Hubert Hurkacz igra tenis življenja. FOTO: Toby Melville/Reuters


Četrtfinale, moški:
Novak Đoković (Srb, 1) : Marton Fucsovics (Mad) 6:3, 6:4, 6:4
Denis Shapovalov (Kan, 10) : Karen Hačanov (Rus, 25) 6:4, 3:6, 5:7, 6:1, 6:4
Hubert Hurkacz (Pol, 14) : Roger Federer (Švi, 6) 6:3, 7:6 (4), 6:0
Matteo Berrettini (Ita, 7) : Felix Auger-Aliassime (Kan, 16)

 

Preberite še:

Komentarji: