Đoković in Šwiatkova še naprej kraljujeta

Na teniških lestvicah ATP in WTA ni prišlo do večjih sprememb, Kaja Juvan in Tamara Zidanšek 107. in 108. Velik skok Luciana Darderija.
Fotografija: Novak oković ostaja številka 1. FOTO: William West/AFP
Odpri galerijo
Novak oković ostaja številka 1. FOTO: William West/AFP

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je še naprej prvi na lestvici združenja poklicnih igralcev ATP. Beograjčan je še 412. teden na prvem mestu. Med deseterico ni prišlo do sprememb, tudi pri Slovencih sta Blaž Rola in Bor Artnak zadržala mesti med najboljšimi 500 igralci.

Za enega najbolj opaznih skokov po lestvici je poskrbel 21-letni Italijan Luciano Darderi, zmagovalec teniškega turnirja ATP 250 v Cordobi v Argentini, ki je za 60 mest izboljšal svojo uvrstitev in je po novem 76. igralec sveta.

Iga Šwiatek je prva na lestvici WTA. FOTO: Edgar Su/Reuters
Iga Šwiatek je prva na lestvici WTA. FOTO: Edgar Su/Reuters

Poljakinja Iga Šwiatek pa vodi na svetovni lestvici teniških igralk WTA, danes je začela svoj 90. teden na prvem mestu. Med najboljšo deseterico ni opaznejših sprememb, sledita ji zmagovalka odprtega prvenstva Avstralije Belorusinja Arina Sabalenka ter Američanka Coco Gauff. Najboljša Slovenka Tamara Zidanšek je izgubila eno mesto in je 107. igralka.

Le mesto za Zidanškovo je Kaja Juvan, med prvimi 200 teniškimi igralkami pa je od Slovenk še Veronika Erjavec, ki je 189.

Komentarji: