Đoković: To je bilo najslabše, kar sem prikazal v zadnjih letih

Številka ena svetovnega tenisa Novak Đoković je na mastersu ATP v Monte Carlu doživel presenetljiv poraz.
Fotografija: Srb Novak Đoković je izgubil svoj prvi letošnji dvoboj. FOTO: Valery Hache/AFP
Odpri galerijo
Srb Novak Đoković je izgubil svoj prvi letošnji dvoboj. FOTO: Valery Hache/AFP

Številka ena svetovnega tenisa Novak Đoković je danes na mastersu ATP v Monte Carlu doživel presenetljiv poraz v osmini finala in moral prvič v letu 2021 priznati premoč tekmecu. Srbskega zvezdnika je premagal Britanec Daniel Evans s 6:4, 7:5.

Evans je po dveh urah presenetil in premagal zmagovalca tega turnirja iz let 2013 in 2015. Evans, sicer 33. igralec lestvice ATP, je tako končal niz zmag srbskega zvezdnika, ki je imel do danes letos razmerje zmag in porazov 10-0, osvojil je tudi odprto prvenstvo Avstralije.


»Počutil sem se zelo slabo, nič ni delovalo«


Đoković je po porazu priznal, da je odigral enega najslabših dvobojev v daljšem časovnem obdobju. »Če sem pošten, je bilo tole nekaj najslabšega, kar sem pokazal na igrišču v zadnjih letih. Počutil sem se zelo slabo, nič ni delovalo. Ne bom odnesel veliko pozitivnega s te tekme, a to je šport in to moram sprejeti,« je dejal Đoković, ki je med drugim naredil tudi 45 neizsiljenih napak.

Dan Evans je bil razumljivo vesel. FOTO: Eric Gaillard/Reuters
Dan Evans je bil razumljivo vesel. FOTO: Eric Gaillard/Reuters


Kljub slabšemu začetku dvoboja je imel Đoković po 3:0 v drugem nizu še možnosti, da stvari postavi na pričakovano mesto, toda tekmecu je dovolil izenačenje na 3:3, pri izidu 5:5 pa je srbski igralec naredil dvojno napako in omogočil Britancu, da je prišel do prestižne zmage.

Preberite še:

Komentarji: