Dva med štiristo, dve med sto

Novak Đoković med moškimi in Ashleigh Barty med dekleti sta vodilna na teniških lestvicah.
Fotografija: Kljub temu, da letos še ni osvojil turnirja, je Novak Đoković še na vrhu teniške letsvice ATP. FOTO: Suhaib Salem/Reuters
Odpri galerijo
Kljub temu, da letos še ni osvojil turnirja, je Novak Đoković še na vrhu teniške letsvice ATP. FOTO: Suhaib Salem/Reuters

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković se je vrnil nazaj na prvo mesto moške lestvice ATP. To mu je po zgodnjem slovesu na teniškem turnirju v Indian Wellsu omogočil doslej vodilni Rus Danil Medvedjev, ki se je v Kaliforniji poslovil že v tretjem krogu in za Đokovićem zdaj zaostaja za 20 točk.

Novi tretji je Španec Rafael Nadal, finalist Indian Wellsa, med deseterico pa se je zavihtel Američan Taylor Fritz, ki je po zmagi na tem mastersu z 20. napredoval na osmo mesto.

Najboljši Slovenec Aljaž Bedene je izgubil devet mest in je 142., Blaž Rola je s 178. zdrsnil na 182. mesto. To sta edina Slovenca med prvimi 400 igralci sveta.

Avstralka Ashleigh Barty še naprej vodi na najnovejši ženski teniški lestvici WTA . Najboljšo deseterico pa že nekaj časa tvorijo iste igralke, a so se po turnirju v Indian Wellsu med sabo dodobra premešale. Druga je po novem zmagovalka turnirja v Kaliforniji Poljakinja Iga Swiatek, tretja pa finalistka tega turnirja Grkinja Maria Sakari.

Najboljša slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je izgubila tri mesta in je po novem 25. Pet mest je pridobila mladinska olimpijska prvakinja Kaja Juvan, ki je napredovala na 80. mesto, Polona Hercog je ostala na 133. mestu.

Preberite še:

Komentarji: