Federer potrdil nastop v Baslu, Nadal se vrača v Madridu

Roger Federer, ki zaradi poškodbe kolena na turnirjih ne igra že od lanskega Wimbledona, je napovedal, da bo oktobra nastopil na domačem turnirju v Baslu.
Fotografija: Roger Federer (na fotografiji) med finalnim dvobojem z Avstralcem Alexom De Minaurom v Baslu leta 2019. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Odpri galerijo
Roger Federer (na fotografiji) med finalnim dvobojem z Avstralcem Alexom De Minaurom v Baslu leta 2019. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP

Roger Federer še vedno ni sporočil, kdaj se bo vrnil na igrišča, potem ko je že tretjič v dveh letih operiral koleno. Zmagovalec dvajsetih turnirjev za grand slam bo avgusta dopolnil 41 let.

Dvoranski turnir v Baslu se je letos vrnil na koledar po dveh letih odmora zaradi pandemije novega koronavirusa. Federer ga je osvojil že desetkrat, na njem poraza ne pozna že od leta 2013. Turnir serije ATP Tour 500 je na sporedu med 22. in 30. oktobrom.

Nadal se vrača v Madridu

Španski zvezdnik Rafael Nadal se bo vrnil k tekmovalnim akcijam prihodnji teden na turnirju v Madridu. Prek družabnih omrežij je sporočil, da si mesec pred turnirjem za grand slam v Parizu močno želi igrati, čeprav se zaveda, da je daleč od optimalne pripravljenosti, poroča AFP.

Petintridesetletni rekorder, zmagovalec 21 turnirjev za grand slam, je prejšnji teden spet začel trenirati, potem ko je zaradi poškodbe rebra počival štiri tedne. Poškodoval se je pri porazu proti Američanu Taylorju Fritzu v finalu Indian Wellsa. To je bil po dvajsetih zmagah tudi njegov prvi poraz v letu 2022, v katerem je dobil tudi odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu.

Odprto prvenstvo Francije v Parizu, kjer je Španec zmagal že 13-krat, se prične 22. maja.

Preberite še:

Komentarji: