Federer ušel iz zanke, Nadal kot valjar, Zidanškova ob 3. uri zjutraj

NA OP Avstralije za Aljaža Bedeneta konec tudi v dvojicah, Andreja Klepač pa se je s Španko Mario Sanchez uvrstila v 2. kolo.
Fotografija: Roger Federer je na svojem jubilejnem, 20. turnirju za veliki slam v Avstraliji, uspešno preskočil prvi dve oviri. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Roger Federer je na svojem jubilejnem, 20. turnirju za veliki slam v Avstraliji, uspešno preskočil prvi dve oviri. FOTO: AFP

Roger Federer je v lovu za rekordni sedmi naslov zmagovalca Melbourna, za 21. veliki slam in za 100. turnirsko zmago s 7:6 (5), 7:6 (3) 6:3 odpravil Britanca Daniela Evansa. V 3. kolo sta napredovala tudi Rafael Nadal, ki Južnoafričanu Matthewu Ebdenslanskemu ni dopustil veliko priložnosti in ga izločil s
6:3, 6:2, 6:2, ter lanski finalist in šesto postavljeni Hrvat Marin Čilić, ki je s 7:5, 6:7 (9), 6:4 in 6:4 ter po treh urah in 37 minutah premagal 23-letnega Američana Mackenzieja McDonalda.

"Mislim, da je igral odlično, lahko pa bi bilo lažje, če bi igral bolje na začetku," je zmago v svojem 20. turnirju na OP Avstralije pospremil 37-letni Švicar, v Melbournu tretje postavljeni igralec. Za nohte mu je šlo v prvih dveh nizih. Prvega je že zaostajal s 3:5.

"Igral je izjemno in zadeval neverjetno dobro. Res sem moral potruditi, zato sem tudi zelo zadovoljen z zmago," pa je po težko priigrani zmagi povedal lanski finalni Federerjev izzivalec.

Med favoriziranimi igralci je izpadel petopostavljeni Južnoafričan Kevin Anderson, ki ga je s 4:6, 6:4, 6:4, 7:5 premagal Frances Tiafoe.

Slovenska postava v Avstraliji se redči. Aljaž Bedene je s partnerjem Nemcem Maximilianom Marterejem izgubil že v 1. kolu dvojic proti poljsko-argentinski navezi Lukasz Kubot, Horacio Zeballos 5:7, 7:5, 3:6.

Uspešna pa je bila Andreja Klepač. S Španko Mario Sanchez sta s 6:2, 7:6 (6) po dobri uri premagali Avstralko Naiktho Bains in Destanee Aiava.


Pri dekletih zatišje pred burjo


V ženskem del turnirja je današnje zadnje dejanje pripadlo Mariji Šarapovi, ki je le s tremi izgubljenimi igrami dopolnila današnji uspeh favoriziranih igralk. Caroline Wozniacki, Petra Kvitova, Angelique Kerber so napredovale brez izgubljenega niza. Prva velika bitka se obeta v noči na četrtek, ko naj bi se ob 1. uri zjutraj  pomerili branilka naslova Wozniackova in Šarapova.

Slovenski vrhunec bo predvidoma ob 3. uri, ko bo Tamara Zidanšek izzvala zmagovalko odprtega prvenstva ZDA in četrto postavljeno igralko Japonko Naomi Osako.

Komentarji: