Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Hercogova po bližnjici v četrtfinale

Na teniškem turnirju v Istanbulu je najvišje rangirana Slovenka ugnala Katerino Bondarenko, ki se je v 2. nizu vdala.
Polona Hercog je bila pred tekmičino vdajo dominantna na igrišču. Foto Tom Dubravec/Cropix
Polona Hercog je bila pred tekmičino vdajo dominantna na igrišču. Foto Tom Dubravec/Cropix
J. P.
26. 4. 2018 | 16:15
26. 4. 2018 | 17:11
2:20
Istanbul - Najvišje rangirana slovenska teniška igralka Polona Hercog, ta hip 75. na svetovni jakostni lestvici, se je prebila v četrtfinale turnirja WTA z nagradnim skladom četrt milijona ameriških dolarjev v Istanbulu. V drugem kolu je namreč po manj kot uri igre predčasno odpravila sosedo na svetovni razpredelnici (78. mesto), Ukrajinko Katerino Bondarenko, ki je morala po izgubljenem uvodnem nizu (2:6) in po izidu 1:1 v drugem obračun predati. Najprej je sicer na pomoč poklicala zdravniško službo, ki ji je poskušala odpraviti bolečine v levi nogi, ker se stanje ni izboljšalo, je bila 31-letnica prisiljena predčasno kapitulirati.

Zdaj s Kuznjecovo

Do nasprotničine vdaje je bila 27-letnica iz Kamnice pri Mariboru dominantna na igrišču, primazala edini as v dvoboju in izkoristila dve od petih priložnosti za brejk, medtem ko si ni Ukrajinka priigrala niti ene. Tekmici sta si na nasprotnih straneh mreže stali drugič, pred tremi leti je bila v kvalifikacijah Marseilla dosti prepričljivejša Bondarenkova, ki je oddala zgolj štiri igre. Hercogovo zdaj v četrtfinalu čaka zahteven zalogaj, drugopostavljena Rusinja Svetlana Kuznjecova, s katero se je doslej udarila dvakrat in obakrat - brez osvojenega niza - potegnila kratko: leta 2014 v Washingtonu in lani v šestnajstini finala Wimbledona.

Taktično igrala, kar je bilo začrtano

»Zadovoljna sem z igro. Pobudo sem prevzela že od začetka in igrala agresivno. Servirala sem odlično, sploh v prvi polovici niza. Taktično sem igrala natanko to, kar je bilo začrtano. Tu in tam se je pojavila kakšna napaka, ki pa so ob agresivnem igranju neizbežne. Kuznjecova je izkušena igralka s peščenim velikim slamom, a sem tudi jaz v dobri formi in ne dvomim o lastnih sposobnostih,« je zadovoljno komentirala Hercogova.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine