Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Iga Świątek in Sinner v drugi krog

Na odprtem prvenstvu Francije vse po načrtu za favorite.
Iga Świątek je teniško močna. FOTO: Emmanuel Dunand/AFP
Iga Świątek je teniško močna. FOTO: Emmanuel Dunand/AFP
Š. R., STA
27. 5. 2024 | 16:53
27. 5. 2024 | 16:54
2:38

Čeprav dež moti drugi dan odprtega teniškega prvenstva Francije v Parizu, pa sta svoji nalogi dobro opravila v ponedeljek najvišje postavljena igralca na Rolandu Garrosu. V drugi krog sta se prebila branilka naslova, Poljakinja Iga Świątek, in drugi nosilec, Italijan Jannik Sinner.

Sinner je po štirih tednih premora zaradi poškodbe kolka v uvodnem krogu Američana Christopherja Eubanksa odpravil v treh nizih s 6:3, 6:3 in 6:4. Zmagovalec OP Avstralije, drugi na svetovni jakostni lestvici, se bo v naslednjem krogu pomeril s Francozom Richardom Gasquetom, ki na turnirju nastopa s povabilom organizatorjev.

»Moja telesna kondicija zanesljivo še ni takšna, kot bi si jo želel. V manj kot desetih dneh priprav v uvodnem krogu Pariza ni moč pričakovati čudežev,« je slabšo pripravljenost po tekmi potrdil tudi Sinner, v zvezi s poškodbo pa dejal, da ga ta ne skrbi več.

V treh nizih je napredoval tudi deveti nosilec, Grk Stefanos Tsitsipas je s 7.6, 6:4 in 6:1 odpravil Madžara Martona Fucsovicsa.

V ženski konkurenci je petopostavljena Čehinja Marketa Vondroušova ugnala Španko Rebeko Masarovo gladko s 6:1 in 6:3, osmopostavljena Tunizijka Ons Jabeur pa Američanko Sachio Vickery s 6:3 in 6:2.

Prva igralka sveta Iga Świątek je pot proti tretjemu zaporednemu slavju v Parizu, to je nazadnje uspelo Belgijki Justine Henin leta 2007, tudi začela zelo zanesljivo. Domačo povabljenko na turnir Leolio Jeanjean je ugnala s 6:1, 6:2, v drugem krogu jo čaka Japonka Naomi Osaka.

»Počutim se kot doma. Upam, da bom čim dlje tudi ostala. Zadnji turnirji so mi dali veliko, a je vsak drugačen,« je dejala 22-letnica, ki ima na Rolandu Garrosu 29 zmag iz 31 dvobojev. Ali se počuti kraljica peska? »Menim, da je za kaj takšnega še prezgodaj.«

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine