Isner zaradi družine odpovedal nastop na OP Avstralije

Američan John Isner, 25. igralec sveta, ne bo tekmoval v Melbournu, ker ne želi biti tako dolgo stran od svojcev.
Fotografija: John Isner ne bo nastopil na prvem turnirju za grand slam v tej sezoni. FOTO: Mark Brown/AFP
Odpri galerijo
John Isner ne bo nastopil na prvem turnirju za grand slam v tej sezoni. FOTO: Mark Brown/AFP

Najboljši ameriški teniški igralec John Isner je sporočil, da ne bo nastopil na februarskem prvem grand slamu sezone v Melbournu.

Isner, ki na lestvici ATP zaseda 25. mesto, je kot razlog navedel stroge protikoronske ukrepe, zaradi katerih bi bil dolgo časa ločen od družine.

Američan je svojo odločitev naznanil po izpadu v četrtfinalu turnirja v Delray Beachu, kjer je kot drugi nosilec izgubil proti rojaku Sebastianu Kordi:

»Na tej stopnji kariere sem si predstavljal, da bom po svetu potoval z družino. In seveda, letos v Avstraliji to ne bo mogoče. Saj razumem. Smo sredi pandemije. A sam si res ne želim biti tako dolgo stran od družine. Odločitev sem sprejel sinoči. To še zdaleč ni bila lahka odločitev, vendar sem dolgo premišljeval o tem. Komaj čakam, da se vrnem domov,« je dejal Isner.


V Melbournu najstrožja pravila na svetu


Organizatorji OP Avstralije so napovedali striktno karanteno za vse, ki si želijo nastopiti v Melbournu. Prvi turnir za veliki slam se bo letos ravno zato začel tri tedne pozneje kot sicer, 8. februarja.

Približno 1200 teniških igralcev, uradnikov in drugih udeležencev, ki sodelujejo na turnirju, bo od četrtka v mesto začelo prihajati s čarterskimi leti, je danes dejala ministrica za policijo in nujne službe države Victoria, Lisa Neville.

Ob prihodu na peto celino bodo morali vsi v karanteno v enega od treh hotelov, namenjenih za to, pri čemer bodo vsem pojasnili
stroge posledice, vključno z morebitnimi kazenskimi sankcijami, če bodo kršili karanteno.

Igralci lahko zapustijo svoje sobe največ za pet ur na dan za trening in zdravniško obravnavo oziroma fizioterapijo, da zmanjšajo tveganje za poškodbe. Vsak dan jih bodo testirali na covid-19, bolezen, ki jo povzroča novi koronavirus, in tudi pozneje, če bodo imeli kakršne koli simptome.

Vsak, ki bo oddal pozitiven test, in tudi vsi njegovi tesni stiki bodo morali v zdravstveni hotel in se ne bodo smeli udeležiti turnirja, dokler ne bodo oddali negativnega testa.

»Predvidevamo, da je vsak teniški igralec, ki bo prišel k nam ... lahko pozitiven. Celoten program smo zasnovali s to predpostavko in zagotavljam vam, da ne bo nobene nevarnosti za viktorijsko skupnost. Vzpostavili smo najmočnejša in najstrožja pravila na svetu,« je v izjavi za javnost dejala Nevillova.

Preberite še:

Komentarji: