Kaja Juvan uspešno šokirala favorizirano Rusinjo, tudi nov izziv ruski

Najboljši slovenski teniški igralki Tamara Zidanšek in Kaja Juvan sta začeli nastope na prvem grand slamu sezone.
Fotografija: Kaja Juvan je bila v prvem dejanju OP Avstralije boljša od Rusinje Anastasie Potapove. FOTO: Ciro De Luca/Reuters
Odpri galerijo
Kaja Juvan je bila v prvem dejanju OP Avstralije boljša od Rusinje Anastasie Potapove. FOTO: Ciro De Luca/Reuters

Najboljši slovenski teniški igralki Tamara Zidanšek in Kaja Juvan sta začeli nastope na prvem grand slamu sezone, odprtem prvenstvu Avstralije. Juvan je v Melbournu pripravila presenečenje in gladko odpravila 23. nosilko, Rusinjo Anastazijo Potapovo, 29. igralko na svetovni lestvici. Zidanšek pa je obstala v uvodnem krogu.

Tamari se ni izšlo

Juvanova, ki je pred grand slamom na svetovni lestvici zasedala 109. mesto, je odločno začela nastope na peti celini. Proti 29. igralki na svetu Potapovi je zaigrala silovito in po uri in 11 minutah igre slavila gladko zmago s 6:1 in 6:4. V drugem krogu se bo Ljubljančanka pomerila z rusko kvalifikantko Anastazijo Zaharovo, 191. igralko na svetovni lestvici, ki je z 2:6, 6:0 in 6:3 premagala izkušeno Kazahstanko Julijo Putincevo, 64. na svetu.

Kaja Juvan med dvobojem. FOTO: Anthony Wallace/AFP
Kaja Juvan med dvobojem. FOTO: Anthony Wallace/AFP

Tamara Zidanšek FOTO: Anthony Wallace/AFP
Tamara Zidanšek FOTO: Anthony Wallace/AFP

Medtem pa najboljša slovenska igralka na svetovni lestvici (98. mesto na WTA) Zidanšek v uvodnem krogu prvega turnirja za veliki slam v sezoni ni bila kos Nadji Podorski, 65. na lestvici WTA. Argentinka je bila po uri in 15 minutah od Konjičanke boljša s 6:1 in 6:0.

»Včasih zmagaš, včasih pa se nekaj naučiš. Niso vsi dnevi enaki. Nikoli ni lahko izgubiti na takšen način, vendar gremo že jutri odločno naprej,« se je na gladek poraz prek družbenih omrežij odzvala Zidanškova, dodala pa še ključnik potrpljenje.

Preberite še:

Komentarji: