Kaja Juvan v prestižnem klubu 100

Obetavna Ljubljančanka se je prav ob slovesu z dolgoletnim trenerjem Robertom Cokanom uvrstila med najboljšo stoterico na svetu.
Fotografija: Kaja Juvan je nazadnje zablestela v Parizu proti Nemki Angelique Kerber. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Odpri galerijo
Kaja Juvan je nazadnje zablestela v Parizu proti Nemki Angelique Kerber. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters

Najbolj obetavna slovenska teniška igralka Kaja Juvan je končala to sezono, obenem se po 12 letih skupnega sodelovanja poslovila od trenerja Roberta Cokana, po stresnih zadnjih tednih pa je izvedela lepo novico: na svetovni teniški lestvici je napredovala za eno mesto in je zdaj 100.

Po nekaterih odmevnih nastopih, nazadnje zlasti pariški zmagi proti nemški zvezdnici Angelique Kerber, je 19-letnica vidno opozorila nase poznavalce in navijače, obenem pa si pridno nabirala točke in tako uresničila besede o začetku »magisterija«, ki ji jih je nekoč namenil omenjeni trener Cokan. V enem od svojih blogov je namreč zapisal, da teniški magisterij pripada tistemu, ki je vsaj štiri leta med stoterico, doktorat pa za štiriletno dobo pa je v lasti najboljših 50 igralcev oz. igralk. 

Druge uvrstitve slovenskih igralcev in igralk; WTA: 52. Polona Hercog, 86. Tamara Zidanšek; 241. Dalila Jakupovič, 393. Nina Potočnik, 433. Nastja Kolar; ATP: 53. Aljaž Bedene, 152. Blaž Rola, 268. Blaž Kavčič.

Preberite še:

Komentarji: