Karacevu pripadel Sydney, Kokkinakisu pa Adelajda

Rus Aslan Karacev je zmagovalec teniškega turnirja serije ATP v avstralskem Sydneyju z denarnim skladom 521.000 ameriških dolarjev (456.373 evrov).
Fotografija: Aslan Karacev (levo) pozira z britansko teniško legendo Andyjem Murrayjem po zmagi v Sydneyju. FOTO: David Gray/AFP
Odpri galerijo
Aslan Karacev (levo) pozira z britansko teniško legendo Andyjem Murrayjem po zmagi v Sydneyju. FOTO: David Gray/AFP

Osemindvajsetletnik iz Vladikavkaza je v finalu s 6:3, 6:3 ugnal Škota Andyja Murrayja. Štiriintridesetletni Murray, zmagovalec treh velikih slamov je v 69. finalu neuspešno naskakoval 47. turnirsko zmago, Aslan Karacev pa je bil v četrtem finalu tretjič najboljši na turnirjih najvišje ravni ATP.

Doslej je 20. igralec lestvice ATP slavil marca lani v Dubaju ter v Moskvi pred tremi meseci. Izgubil je le finale turnirja v Beogradu lani aprila, ko ga je v finalu ustavil Italijan Matteo Berrettini. Škot je nazadnje slavil v Antwerpnu pred dvema letoma in tremi meseci. Po številnih poškodbah bo 34-letnik iz Dunblana na OP Avstralije nastopil s posebnim povabilom organizatorja, saj na lestvici ATP zaseda 135. mesto.

Kokkinakis osvojil naslov v Adelajdi

Avstralski teniški igralec Thanasi Kokkinakis je zmagovalec teniškega turnirja ATP v domači Adelajdi z nagradnim skladom 430.530 ameriških dolarjev (377.000 evrov). V finalu je po treh nizih s 6:7 (6), 7:6 (5), 6:3 premagal Francoza Arthurja Rinderknecha. Igralca doslej z nastopi v finalih nista imela veliko izkušenj. Pravzaprav je le Kokkinakis (145. na lestvici ATP) pred nastopom v Adelajdi že okusil slast igranja na zadnji stopnički turnirjev na najvišji ravni. Rinderknech, sicer 58. igralec lestvice ATP pa je prvič zaigral v finalu.

Avgusta leta 2017 je Kokkinakis izgubil v finalu Los Cabosa, nato pa imel ogromno težav s poškodbami. Letošnjo sezono je že storil korak naprej in pred OP Avstralije razveselil domačo javnost.

Preberite še:

Komentarji: