Klepačeva izločila sestri Williams

Andreja Klepač je v konkurenci dvojic z Martinezovo premagala favorizirani Venus in Sereno Williams.
Fotografija: Serena Willams je med dvojicami morala priznati premoč Andreji Klepač. Foto Thomas Samson Afp
Odpri galerijo
Serena Willams je med dvojicami morala priznati premoč Andreji Klepač. Foto Thomas Samson Afp

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač se je skupaj s Španko Mario Jose Martinez prebila v četrtfinale odprtega prvenstva Francije v Parizu. Tretji nosilki turnirja z nagradnim skladom 39,197 milijona evrov sta po dveh urah in devetih minutah premagali slovito ameriško sestrsko navezo Venus in Serena Williams s 6:4, 6:7 (4) in 6:0.

Klepačevo in Martinezovo v četrtfinalu čaka obračun s šestopostavljeno češko navezo Barbora Krejčikova/Katerina Siniakova.
Pred tem je slovensko-španska kombinacija Katarina Srebotnik/Lara Arruabarrena ukanila slovensko-rusko navezo Dalila Jakupović/Irina Hromačeva s 6:3 in 6:1, za preboj v polfinale pa jo čaka zmagovalka dvoboja Yingying Duan/Aleksandra Sasnovič (Kit/Blr) - Andrea Sestini Hlavačkova/Barbora Strycova (Češ/2).
 

Slovenki v mešanih parih na nasprotnih straneh


Klepačeva in Srebotnikova bosta drevi znova stopili na veliko sceno, pred njima je medsebojni dvoboj v konkurenci mešanih parov. Srebotnikova in njen mehiški partner Santiago Gonzales se bosta pomerila s Klepačevo in Nizozemcem Jean-Julienom Rojerjem.

Danes so bili na sporedu še številni dvoboji v posamični konkurenci. Drugopostavljeni Nemec Alexander Zverev se je prvič v svoji karieri prebil v četrtfinale turnirja za grand slam, potem ko je s 4:6, 7:6, 2:6, 6:3 in 6:3 ukanil Rusa Karena Hačanova. Komaj 21-letni teniški igralec iz Hamburga, ki ima v zadnjih letih stalno bivališče v Monte Carlu, je na letošnjem Roland Garrosu dosegel že tretjo zaporedno zmago po petih nizih, pred tem je na ta način odpravil Srba Dušana Lajovića in Bošnjaka Damirja Džumhurja, danes pa je slavil po treh urah in 29 minutah.
 

V četrtfinalu poslastica Thiem - Zverev


Prvi igralec naše severne sosede Dominic Thiem je po štirih nizih premagal Japonca Keia Nišikorija s 6:2, 6:0, 5:7 in 6:4. Sedmi nosilec iz Avstrije je v uvodnih dveh nizih prevladoval v vseh segmentih igre, naslednja dva sta bila veliko bolj izenačena, na koncu pa je smetano pobral 24-letni Thiem. Thiem se bo v četrtfinalu pomeril z Zverevom.

V ženski konkurenci so slavile papirnate favoritinje. Američanka Sloane Stephens, sicer deseta nosilka pariškega turnirja, je brez večjih težav ugnala Estonko Anett Kontaveit s 6:2 in 6:0, prav tako je dokaj prepričljivo slavila njena rojakinja Madison Keys, ki je s 6:1 in 6:4 premagala Romunko Mihaelo Buzarnescu. Kazahstanka Julija Putinceva je bila boljša od Čehinje Barbore Strycove s 6:4 in 6:3.

Komentarji: