Klepačeva v mešanih dvojicah končala nastope na drugi stopnički

Andreja Klepač na OP ZDA ostaja v igri za odmevno uvrstitev le še v ženskih dvojicah.
Fotografija: Andreja Klepač (na fotografiji) je v paru z Belgijcem Joranom Vliegnom najprej premagala favorizirano ameriško-britansko navezo, a nato morala priznati premoč Avstralki in Brazilcu. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Andreja Klepač (na fotografiji) je v paru z Belgijcem Joranom Vliegnom najprej premagala favorizirano ameriško-britansko navezo, a nato morala priznati premoč Avstralki in Brazilcu. FOTO: Matej Družnik

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač, ki v ženskih dvojicah uspešno nastopa na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku, je turnir dobro začela tudi v mešanih parih. Po zmagi v prvem kolu pa je nato nastope v paru z Belgijcem Joranom Vliegnom končala v drugem.

Klepačeva je v paru z Belgijcem Vliegnom v prvem kolu mešanih dvojic po ostrem boju izločila peta nosilca, ameriško-britansko dvojico Bethanie Mattek-Sands–Jamie Murray. Slovenka in Belgijec sta izgubila uvodni niz z 2:6, nato pa dobila naslednja dva s 6:4 in 12:10.

V drugem kolu pa je slovensko-belgijski par po uri in 40 minutah igre klonil proti avstralsko-brazilski navezi Elen Perez–Marcelo Demoliner, ki je bila boljša s 6:7 (4), 4:6 in 5:10. Klepačeva se bo na OP ZDA v ženskih dvojicah v paru s Hrvatico Darijo Jurak, s katero sta osmi nosilki, v ponedeljek pomerila za vstop med najboljših osem proti mladima domačinkama Cori Gauff in Caty McNally.

Preberite še:

Komentarji: