Kovčke pospravil tudi četrti nosilec Zverev (VIDEO)

Od nemškega teniškega mladeniča je bil v osmini finala Melbourna uspešnejši Kanadčan Miloš Raonić.
Fotografija: Miloš Raonić tridesetič nastopa na turnirjih velike četverice. FOTO: Kyung-hoon Kim/Reuters
Odpri galerijo
Miloš Raonić tridesetič nastopa na turnirjih velike četverice. FOTO: Kyung-hoon Kim/Reuters

Melbourne – V petem dvoboju osmine finala med posamezniki na prvem letošnjem teniškem turnirju velike četverice, odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, je še četrtič zmagal nižje rangirani igralec, čast favoritov je doslej ubranil zgolj drugi nosilec, Španec Rafael Nadal. Sinoči je – kmalu po tem, ko je svojo zgodbo šokantno zapečatil švicarski as Roger Federer – kovčke pospravil še četrtopostavljeni Nemec, 21-letni Alexander Zverev, ki tako ostaja brez vidnejših uvrstitev na tekmovanjih te kakovostne ravni.


Enako kot predlani v Wimbledonu


Premoč je namreč moral priznati turnirski številki 16, Kanadčanu Milošu Raoniću, svojčas že tretjemu loparju sveta in pred tremi leti tudi polfinalistu Melbourna (zgolj v Wimbledonu istega leta je šel še korak dlje, do finala, obakrat pa ga je odpravil Škot Andy Murray). V Črni gori rojeni 28-letnik je ponovil Nadalov scenarij iz osmine finala: v prvih dveh nizih je letel po igrišču, v zadnjem pa se je izvlekel šele po podaljšani igri, Zvereva je po dveh urah izločil s 6:1, 6:1 in 7:6 (5). Zmagal je drugič v tretjem medsebojnem obračunu, po predlanski osmini finala Wimbledona.

Alexander Zverev ni mogel brzdati besa. FOTO: Paul Crock/AFP
Alexander Zverev ni mogel brzdati besa. FOTO: Paul Crock/AFP


15 asov Raonića, 10 dvojnih napak Zvereva


Razlika v začetnem udarcu je bila očitna: Raonić je primazal kar 15 asov ob le eni dvojni napaki, Zverev si je ob šestih neubranljivih servisih privoščil deset dvojnih napak. Resda je pooraženec izkoristil edino priložnost za brejk, ki se mu je ponudila (že takoj v prvi igri dvoboja), a kaj, ko si jih je tekmec priigral kar dvajset in jih šest tudi unovčil. Kanadčan v Melbournu igra na svojem jubilejnem tridesetem turnirju velike četverice, še vedno pa je v lovu za prvo laskavo lovoriko. Letos je na poti do avstralskega četrtfinala že izločil tudi domačega porednega dečka Nicka Kyrgiosa in Švicarja Stana Wawrinko.

Preberite še:

Komentarji: