Nadalov dosežek morda največji v zgodovini

Andy Murray ni mogel prehvaliti Španca, ki je osvojil 13. naslov na OP Francije. Za rekorderja kandidat tudi Đoković.
Fotografija: Nadal je v nedeljo povsem nadigral Đokovića. FOTO: Thomas Samson/AFP
Odpri galerijo
Nadal je v nedeljo povsem nadigral Đokovića. FOTO: Thomas Samson/AFP

Španskemu teniškemu asu Rafaelu Nadalu se je ob 13. zmagi na odprtem prvenstvu Francije poklonil tudi britanski teniški igralec Andy Murray, ki meni, da je Nadalova serija v Parizu eden največjih športnih dosežkov v zgodovini.

»Gre za neverjeten dosežek. Mislim, da nihče ne bo presegel tega, kar mu je uspelo na Rolandu Garrosu,« je na vprašanje o Nadalovi zmagi v Parizu ob robu turnirja ATP v Kölnu v dejal Škot.
 

Le dva poraza v 102 dvobojih


Nadal je edini turnir za grand slam, ki se igra na peščeni podlagi, doslej osvojil 13-krat, ob tem pa na 102 dvobojih zmagal kar 100-krat. Izgubil je le proti Novaku Đokoviću leta 2015 in Robinu Söderlingu leta 2009, nikoli pa v finalu. Letošnjega proti Đokoviću je dobil v treh nizih, ob le sedmih izgubljenih igrah.

Andy Murray se vrača po poškodbi. FOTO: Christophe Simon/AFP
Andy Murray se vrača po poškodbi. FOTO: Christophe Simon/AFP


»Neverjetno je, kar je dosegel. Ocenil bi ga kot enega najboljših dosežkov v športu nasploh, morda celo najboljšega,« je povedal Murray. S 13. naslovom v Parizu je Nadal skupno število osvojenih turnirjev za grand slam dvignil na 20, s čimer je izenačil rekord Švicarja Rogerja Federerja.
 

Rafa ali Nole bosta rekorderja 


Na vprašanje o tem, kdo bo na koncu izmed najboljše trojice zadnjih let osvojil največ turnirjev za grand slam, je Murray odgovoril, da Nadal ali Srb, ki je trenutno pri 17 naslovih. »Nemogoče je odgovarjati na takšna vprašanja, ker nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo. Vmes lahko poseže poškodba, ki ti spremeni kariero, kot se je zgodilo pri meni. Ampak v primeru, da vsi ostanejo zdravi in se upokojijo ob približno isti starosti, potem mislim, da se bo odločalo med Nadalom in Đokovićem,« je dejal Murray.

Preberite še:

Komentarji: