Najstnica izločila olimpijsko prvakinjo, Zverev brez večjih težav

Britanska kvalifikantka Emma Raducanu je v četrtfinalu odprtega prvenstva ZDA spravila na kolena Švicarko Belindo Bencic.
Fotografija: Emma Raducanu še sama ni mogla verjeti, kaj ji je uspelo. FOTO: Al Bello/AFP
Odpri galerijo
Emma Raducanu še sama ni mogla verjeti, kaj ji je uspelo. FOTO: Al Bello/AFP

Komaj 18-letna britanska teniška igralka Emma Raducanu se je prebila v polfinale zadnjega letošnjega turnirja za grand slam v New Yorku. V Torontu rojena Britanka, ki na lestvici WTA zaseda šele 150. mesto, je v današnjem četrtfinalnem obračunu po uri in 25 minutah s 6:3 in 6:4 na kolena spravila Švicarko Belindo Bencic, olimpijsko prvakinjo iz Tokia.

V polfinale odprtega prvenstva ZDA (z nagradnim skladom 57,5 milijona dolarjev) sta se že pred njo prebili 19-letna Kanadčanka Leylah Fernandez in drugopostavljena Belorusinja Arina Sabalenka. Prva je v četrtfinalu s 6:3, 3:6 in 7:6 (5) izločila Ukrajinko Jelino Svitolino, druga pa je bila s 6:1 in 6:4 boljša od Čehinje Barbore Krejčikove, letošnje zmagovalke odprtega prvenstva Francije v Parizu.

Alexander Zverev je ohranil vrhunsko formo. FOTO: Robert Deutsch/Usa Today Sports
Alexander Zverev je ohranil vrhunsko formo. FOTO: Robert Deutsch/Usa Today Sports


Olimpijski prvak premagal Južnoafričana


V moškem delu turnirja v New Yorku je olimpijski prvak Alexander Zverev zanesljivo preskočil še eno oviro. Nemški as, ki se je med dvobojem večkrat prijel za hrbet, je v treh nizih – s 7:6 (6), 6:3 in 6:4 – premagal Južnoafričana Lloyda Harrisa.

Nastopa v polfinalu sta si pred Zverevom zagotovila Kanadčan Felix Auger-Aliassime (po zmagi nad Špancem Carlosom Alcarazom, ki je dvoboj predal v drugem nizu pri zaostanku s 3:6 in 1:3) in drugopostavljeni Rus Danil Medvedjev, ki je s 6:3, 6:0, 4:6 in 7:5 izločil Nizozemca Botica Van de Zandschulpa.

Komentarji: