Nekdanji teniški kralj brez dlake na jeziku o Novaku Đokoviću

Čilenec Marcelo Rios pravi, da je srbski teniški zvezdnik zaradi svojega odklonilnega odnosa do cepljenja neumen.
Fotografija: Marcelo Rios je leta 1998 šest tednov kraljeval na vrhu svetovne teniške lestvice ATP. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Marcelo Rios je leta 1998 šest tednov kraljeval na vrhu svetovne teniške lestvice ATP. FOTO: Reuters

Srbski teniški as Novak Đoković je po presenetljivem zgodnjem slovesu od mastersa v Monte Carlu priznal, da je bil med dvobojem drugega kroga s Špancem Alejandrom Davidovichem Fokino povsem izčrpan. Zaradi tega mu v tretjem nizu tudi ni mogel nuditi resnejšega odpora.

»Telesno sem bil na koncu s svojimi močmi. Nisem se mogel več premikati. In če na pesku ne čutiš več svojih nog, se znajdeš pred misijo nemogoče,« je potarnal 34-letni Beograjčan, ki se nadeja, da se bo prihodnji teden na turnirju v svojem rojstnem mestu počutil bolje. In da bo lahko svoje navijače razveselil z boljšo igro.

Novak Đoković upa, da mu bo šlo v Beogradu bolje od rok. FOTO: Denis Balibouse/Reuters
Novak Đoković upa, da mu bo šlo v Beogradu bolje od rok. FOTO: Denis Balibouse/Reuters

Do Đokovića pa je bil zaradi njegovega odklonilnega odnosa do cepljenja pred kratkim precej kritičen nekdanji zvezdnik Marcelo Rios. »Novak je neumen. S svojim razmišljanjem si bo pokvaril svoj lov na naziv najboljšega teniškega igralca v zgodovini. Zgolj zaradi cepljenja?!« je zmajeval z glavo 46-letni Čilenec.

»Če postaviš na kocko možnost, da postaneš najboljši teniški igralec vseh časov, potem moraš biti kralj neumnih. A ne le to: Novak je povrhu vsega še izjemno vzvišen,« je bil brez dlake na jeziku Rios, ki je leta 1998 šest tednov kraljeval na vrhu svetovne lestvice ATP.

Preberite še:

Komentarji: