Novak Đoković se v slabih dveh urah niti ogrel ni pošteno

Na OP Francije so znani vsi pari osmine finale, v katerem bo najbolj zanimiv balkanski teniški dvoboj med Stefanosom Tsitsipasom in Grigorom Dimitrovim.
Fotografija: Novak Đoković (desno) se ni prav utrudil proti Kolumbijcu Danielu Galani in se v slabih dveh urah uvrstil v osmino finala teniškega turnirja za veliki slam v Parizu. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP
Odpri galerijo
Novak Đoković (desno) se ni prav utrudil proti Kolumbijcu Danielu Galani in se v slabih dveh urah uvrstil v osmino finala teniškega turnirja za veliki slam v Parizu. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP

Srbski teniški igralec Novak Đoković se je igraje prebil v osmino finala odprtega prvenstva Francije. Prvi igralec na lestvici ATP in prvi nosilec pariškega turnirja z nagradnim skladom 38,41 milijona evrov je v tretjem krogu po uri in 58 minutah prepričljivo premagal Kolumbijca Daniela Galana s 6:0, 6:3 in 6:2.

Zmagovalec 17 turnirjev za grand slam in prvak Rolanda Garrosa v letu 2016 se bo v osmini finala pomeril z Rusom Karenom Hačanovim, ki je izločil Čilenca Cristiana Garina s 6:2, 3:6, 6:4 in 6:2.

Petopostavljeni Grk Stefanos Tsitsipas, ki je izočil našega Aljaža Bedeneta ponjegovi predaji v tretjem nizu (6:1, 6:2 in 3:1), se bo v naslednjem krogu pomeril z Bolgarom Grigorom Dimitrovim.

Tudi ta teniški igralec z Balkana se je tako kot Tsitsipas med 16 najboljših prebil po nedokončanem obračunu, njegov španski tekmec Roberto Carballes Baena je namreč dvoboj predal v začetku tretjega niza pri zaostanku 1:6 in 3:6.

Pari osmine finala v moški konkurenci so: Sebastian Korda – Rafael Nadal, Hugo Gaston – Dominic Thiem, Alexander Zverev – Jannick Sinner, Lorenzo Sonego – Diego Schwartzman, Andrej Rubljov – Marton Fucsovics, Daniel Altmaier – Pablo Carreno-Busta, Stefanos Tsitsipas – Grigor Dimitrov, Novak Đoković – Karen Hačanov.

Danielle Collins je bila boljša od zmagovalke OP Francije iz leta 2016 Garbine Muguruza. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP
Danielle Collins je bila boljša od zmagovalke OP Francije iz leta 2016 Garbine Muguruza. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP


Slovo zmagovalke iz leta 2016 Garbine Muguruz


V ženski konkurenci je bilo danes na sporedu sedem dvobojev tretjega kroga. V osmino finala se je prebila četrtopostavljena Američanka Sofia Kenin po zmagi nad Romunko Irino Bara s 6:2 in 6:0, izpadla pa je osmopostavljena Belorusinja Arina Sabalenka. Od nje je bila boljša Tunizijka Ons Jabeur, ki je slavila s 7:6 (7), 2:6 in 6:3.

Izpadla je tudi Hrvatica Petra Martić, za 13. nosilko je bila usodna Nemka Laura Siegemund, ki je zmagala s 6:7 (5), 6:3 in 6:0. Rolandu Garrosu je v slovo pomahala tudi Latvijka Jelena Ostapenko, zmagovalki največjega turnirja na svetu na peščeni podlagi v letu 2017 je teniško mero vzela Španka Paula Badosa, ki je zmagala s 6:4 in 6:3.

Obračun med Američanko Danielle Collins in Španko Garbine Muguruza se je zavlekel dolgo v noč, smetano pa je na koncu pobrala ameriška igralka. Šestindvajsetletna Collinsova je zmagovalko Rolanda Garrosa v letu 2016 in Wimbledona leto kasneje po dveh urah in 26 minutah premagala s 7:5, 2:6 in 6:4 ter se bo v osmini finala pomerila z Jabeurjevo.

Pari osmine finala v ženski konkurenci so: Simona Halep – Iga Swiatek, Elina Svitolina – Caroline Garcia, Martina Trevisan – Kiki Bertens, Nadia Podoroska – Barbora Kreijcikova, Fiona Ferro – Sofia Kenin, Pea Kvitova – Shuai Zhang, Laura Siegemund – Paula Badosa, Ons Jabeur – Danielle Collins.

Komentarji: