OP Avstralije najverjetneje v drugem terminu

Organizatorji prvega turnirja za grand slam sezone so potrdili, da bo tekmovanje po vsej verjetno zamaknjeno za teden ali dva.
Fotografija: Teniška elita se bo v Melbournu zbrala nekoliko kasneje, kot je v navadi. FOTO: Edgar Su/Reuters
Odpri galerijo
Teniška elita se bo v Melbournu zbrala nekoliko kasneje, kot je v navadi. FOTO: Edgar Su/Reuters

Tradicionalno prvi turnir za grand slam teniške sezone, odprto prvenstvo Avstralije, bo najverjetneje zamaknjen le za teden ali dva, so danes potrdili organizatorji. Slednji sodelujejo z zvezno vlado Viktorije in iščejo načine, kako organizirati tekmovanje v Melbournu, ki je po večmesečnem koronavirusnem zaprtju šele nedavno omilil ukrepe.

Preložitev za teden ali dva je zdaj najverjetnejši scenarij za turnir, ki bi se po urniku moral začeti 18. januarja, je potrdil minister za šport v zvezni državi Viktorija, Martin Pakula: »Še vedno sem prepričan, da bomo turnir prestavili za največ dva tedna in ne za več mesecev,« je dejal Pakula.

Organizatorji in zvezna vlada se še dogovarjajo o pogojih, pod katerimi bodo organizirali turnir, a Pakula je prepričan, da bo ta v začetku leta 2021.

Direktor turnirja Craig Tiley je imel sprva zamisel, da bi igralci zaradi obvezne 14-dnevne karantene začeli prihajati na peto celino že sredi decembra, preden bi zaigrali na pripravljalnih turnirjih za Australian Open.

Vendar pa ta načrt ni obrodil sadov, potem ko je premier Viktorije Dan Andrews dejal, da ne bo odprl meja pred januarjem, kar bi pomenilo, da turnirjev pred OP Avstralije ne bi mogli izpeljati.

Še vedno je odprto tudi vprašanje, ali bodo igralci smeli trenirati med obvezno karanteno ali ne.

Zadnje novice iz Melbourna sovpadajo s pozivom k obveznem cepljenju zmagovalca grand slama Andyja Murrayja. Škot je pozval, naj bo cepljenje proti novemu koronavirusu obvezno za vse teniške igralce, ki želijo tekmovati na največjih turnirjih, takoj, ko bo cepivo na voljo: »Upam, da bodo vsi igralci to rade volje storili v dobro športa - seveda, če bo cepivo varno ter končani postopki kliničnega testiranja brez hujših stranskih učinkov,« je dejal Murray.

Preberite še:

Komentarji: