V polfinale še Italija in Kanada

V pokalu Davis danes polfinalna dvoboja, prvi par je Avstralija – Hrvaška.
Fotografija: Lorenzo Sonego je postavil temelj italijanski zmagi. FOTO: Jorge Guerrero/AFP
Odpri galerijo
Lorenzo Sonego je postavil temelj italijanski zmagi. FOTO: Jorge Guerrero/AFP

Po avstralski in hrvaški moški teniški reprezentanci se je v polfinale svetovne skupine Davisovega pokala uvrstila še Italija, ki je bila v tretjem četrtfinalnem obračunu v Malagi boljša od ZDA z 2:1 v zmagah, in Kanado. ki je Nemčijo prav tako ugnala z 2:1.

Na obeh zadnjih dvobojih je odločitev padla v igri dvojic. Italijana Simone Bolelli in Fabio Fognini sta na kolena položila ameriško kombinacijo Tommy Paul/Jack Sock s 6:4 in 6:4.

Nemca Kevin Krawietz in Tim Puetz, ki v Davisovem pokalu še nikoli nista izgubila, pa sta morala po hudem boju priznati premoč Vaseku Pospisilu in Denisu Shapovalovu s 6:2, 3:6 in 3:6.

Odločitev na italijansko-ameriškem obračunu je padla po igri dvojic, smetano pa je pobrala evropska naveza Simone Bolelli/Fabio Fognini, ki je na kolena položila ameriško kombinacijo Tommy Paul/Jack Sock s 6:4 in 6:4. Prvi posamični dvoboj je dobil Italijan Lorenzo Sonego, ki je bil boljši od Francesa Tiafoeja s 6:3 in 7:6 (7), na drugem dvoboju pa je Taylor Fritz ukanil Lorenza Musettija s 7:6 (8) in 6:3.

Teniški igralci iz Avstralije in Hrvaške so se med štiri prebili po posamičnih dvobojih. Avstralija je bila v torek boljša od Nizozemske, Hrvaška pa v sredo od Španije. Avstralija se bo v današnjem polfinalu pomerila s Hrvaško, Italija pa s Kanado.

Komentarji: