Po slabem začetku dober konec za Bedeneta

Na turnirju ATP v Buenos Airesu se je najvišje uvrščeni slovenski teniški igralec lani prebil vse do finala.
Fotografija: Aljaž Bedene ima še dolgo pot do ponovitve lanskega dosežka. FOTO: Lucy Nicholson/Reuters
Odpri galerijo
Aljaž Bedene ima še dolgo pot do ponovitve lanskega dosežka. FOTO: Lucy Nicholson/Reuters

Buenos Aires – Potem ko je minuli teden izpadel v četrtfinalu Cordobe, je najvišje uvrščeni slovenski teniški igralec Aljaž Bedene ostal v Argentini in nastope nadaljuje na peščenem turnirju ATP 250 z nagradnim skladom 590.745 ameriških dolarjev v Buenos Airesu, na katerem kajpak ni med nosilci. Ljubljančan je obrambo lanskega dosežka, ko se je prebil vse do finala, tam pa premoč priznal Avstrijcu Dominicu Thiemu (odtlej tako visoko na turnirjih ATP ni bil več), začel uspešno.


Štirje zgodnji brejki


Toda uvodna zmaga je bila vse prej kot enostavna, sprva niti ni dišalo po njej. Njegov tekmec v šestnajstini finala, nepostavljeni domači »lopar« Guido Andreozzi, ki je na svetovni jakostni lestvici uvrščen nekoliko nižje (74./57.), je namreč vrhunsko začel in bil v prvem nizu boljši z gladkih 6:1, potem ko ni Bedene osvojil niti ene igre na svoj začetni udarec. Tudi nadaljeval je podobno, Argentinec se je do brejka ponovno dokopal že v prvi igri drugega niza in nato vodil še s 4:2, nato pa se je Aljaž vendarle vrnil v igro.

Druga zmaga v drugem dvoboju


V osmi igri je izkoristil prvo priložnost za brejk in izvlekel »podaljšek«, v njem pa hitrega vodstva s 4:1 ni več izpustil iz rok. S tem je izvlekel še tretji niz, v katerem pa se je tehtnica povsem nagnila na njegovo stran. Tokrat je on nasprotniku odščipnil prve tri igre na njegov servis, unovčil pa že prvo zaključno žogico za zmago. Tako se je razveselil zmage (1:6, 7:6 (5) in 6:2) tudi v drugem medsebojnem dvoboju, pred tem ga je pred štirimi leti, ravno tako po izgubljenem uvodnem nizu, odpravil tudi že v Melbournu.


V osmini finala četrti nosilec


Zdaj ga v osmini finala čaka še ena argentinska ovira, toda precej višja. Diego Sebastian Schwartzmann je namreč 19. igralec sveta in na turnirju četrti nosilec, z njim se je Bedene doslej usekal že štirikrat (od leta 2013 na challengerju v Banjaluki) in ga vselej premagal, nazadnje pred natanko letom dni ravno v četrtfinalu turnirja v Buenos Airesu. Če bi Slovenec zmagal, bi v dobrem tedni dni snel skalp še drugemu tekmecu iz elitne svetovne dvajsterice, po Italijanu Fabiu Fogniniju v Cordobi.


V dvojicah neuspešen


Manj uspešen pa je bil 29-letni Aljaž le nekaj ur pozneje v osmini finala dvojic, saj je moral v navezi s Špancem Davidom Marrero-Santano na kolena že v osmini finala. Po debeli uri in pol izenačenega obračuna sta morala premoč priznati Špancema Jaumeju Munarju in Albertu Ramos-Viñolasu, ki sta bila boljša s 7:6 (2), 3:6 in 11:9, čeravno sta v zadnjem nizu poraženca po hitrem zaostanku z 0:4 zavihala rokave in se zavihtela v vodstvo z 9:8, ki pa ga nista znala zadržati do konca.

Preberite še:

Komentarji: