Rafael Nadal ne bo nastopil na OP ZDA

Lanskega zmagovalca turnirja za veliki slam ne bo v New York.
Fotografija: Rafael Nadal letos ne branil lanske turnirske zmage v New Yorku. FOTO: USA Today Sports
Odpri galerijo
Rafael Nadal letos ne branil lanske turnirske zmage v New Yorku. FOTO: USA Today Sports

Madrid – Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal je sporočil, da letos ne bo nastopil na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku, ki bo na sporedu med 31. avgustom in 13. septembrom. »Po tehtnem premisleku in razmišljanju sem se odločil, da letos ne bom nastopil na OP ZDA. Zdravstvene razmere so se zaradi pandemije novega koronavirusa po celem svetu zelo zapletle in nad tem nimamo nobenega nadzora,« je uvodoma zapisal Nadal.

»Vsi vemo, da je teniški program po večmesečni prekinitvi naravnost 'barbarski'. Izjemno spoštujem trud ameriške teniške zveze in vodilnih mož ATP, ki so naredili vse, da bi organizirali dogodek. To je odločitev, ki jo nisem hotel sprejeti, a tokrat sem se odločil, da bom poslušal svoje srce in ne bom odpotoval v New York,« je še dodal Nadal.
 

Lani v finalu ugnal Medvedeva


Štiriintridesetletni Španec je v lanskem finalu v Flushing Meadowsu premagal Rusa Daniila Medvedeva. Na tem turnirju je bil prvi še trikrat, skupno pa kar na 19 turnirjih za veliki slam Na odprtem prvenstvu Francije v Parizu je zmagal kar 12-krat, v Wimbledonu dvakrat, na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu pa enkrat. Trenutno je na drugem mestu lestvice ATP, na prvem je Srb Novak Đoković.

Pred Nadalom se je nastopu v New Yorku odpovedala tudi prva dama ženskega tenisa,  Avstralka Ashleigh Barty.

Komentarji: