Roger Federer potrdil nastop v Parizu

Švicarski teniški zvezdnik bo po dveh letih znova tekmoval na turnirju za veliki slam Rolandu Garrosu, ki bo od 30. maja do 13. junija.
Fotografija: Roger Federer je od dvajsetih zmag na turnirjih za "Grand slam"  osvojil le eno v Parizu. FOTO: Bertrand Guay/Reuters
Odpri galerijo
Roger Federer je od dvajsetih zmag na turnirjih za "Grand slam"  osvojil le eno v Parizu. FOTO: Bertrand Guay/Reuters

Švicarski teniški zvezdnik Roger Federer je potrdil, da bo po dveh letih znova nastopil na Rolandu Garrosu, ki bo med 30. majem in 13. junijem na sporedu v Parizu, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Obenem je 39-letnik sporočil, da bo pred tem nastopil še na domačem turnirju v Ženevi.

Turnir v njegovi domovini bo na sporedu med 16. in 22. majem, torej osem dni pred začetkom glavnega dela žreba OP Francije. Federer, sicer številka sedem lestvice ATP, je namero o igranju na drugem grand slamu sezone sporočil na Twitterju.

Dvajsetkratni zmagovalec turnirjev velike četverice se je marca na turnirju v katarski Dohi vrnil po več kot enoletni odsotnosti zaradi poškodbe kolena, kasneje pa je odpovedal nastop v Dubaju v Združenih arabskih emiratih.

Pred dnevi je 39-letni Baselčan potrdil, da bo na peščeni podlagi nastopil tudi na mastersu v Madridu (2. - 9. maj), medtem ko bo izpustil masters v Rimu.

Federer je na igriščih Rolanda Garrosa nazadnje igral pred dvema letoma, ko je v polfinalu izgubil proti kasnejšemu zmagovalcu, Špancu Rafaelu Nadalu, s katerim si deli rekordni izkupiček 20 zmag na grand slamih. Pred tem je nazadnje Švicar na OP Francije igral leta 2015, največji peščeni turnir pa je osvojil leta 2009.

Preberite še:

Komentarji: