Shapovalov ob prihodu v Sydney ugotovil, da je pozitiven

Kanadski teniški igralec Denis Shapovalov je prek družbenih omrežij sporočil, da je bil ob prihodu v Sydney pozitiven na novi koronavirus.
Fotografija: Po Rafaelu Nadalu (levo) so okužbo potrdili še pri Denisu Shapovalovu, ki je Španca na ekshibicijskem turnirju v Abu Dabiju premagal v tekmi za tretje mesto, že prej pa je z legendarnim Majorčanom tudi treniral. FOTO: Giuseppe Cacace/AFP
Odpri galerijo
Po Rafaelu Nadalu (levo) so okužbo potrdili še pri Denisu Shapovalovu, ki je Španca na ekshibicijskem turnirju v Abu Dabiju premagal v tekmi za tretje mesto, že prej pa je z legendarnim Majorčanom tudi treniral. FOTO: Giuseppe Cacace/AFP

Kot je dejal 14. igralec sveta, ki naj bi od 1. do 9. januarja nastopal na pokalu ATP, so njegovi bolezenski simptomi blagi, na igrišča pa se bo vrnil takoj, ko bo to mogoče. Denis Shapovalov, sicer cepljen, je že četrti okuženi igralec, ki je nastopil na revialnem turnirju v Abu Dabiju, pred njim so bili pozitivni tudi Rafael Nadal, ki ga je Kanadčan tam tudi premagal, Belinda Bencic in Ons Jabeur.

Kanada, za katero zaradi okrevanja po poškodbi ne bo nastopil niti Miloš Raonić, ki je že odpovedal tudi odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu, je na pokalu ATP v skupini z Nemčijo, ZDA in Veliko Britanijo.

Po zadnjih informacijah iz Srbije v Sydney ne bo pripotoval niti Novak Đoković, čigar nastopanje v Avstraliji je (bilo) več mesecev pod velikim vprašajem zaradi skrivanja cepilnega statusa, a se je branilec naslova na OP Avstralije nato znašel tako na uradnem seznamu nastopajočih za pokal ATP kot za OP Avstralije, ki ga bo v drugi polovici januarja tradicionalno gostil Melbourne.

Preberite še:

Komentarji: