Slovo Polone Hercog od Dubaja

Naša vodilna teniška igralka je proti Japonski Misaki Dol doživela poraz po dobrih dveh urah.
Fotografija: Polona Hercog je v tem koledarskem letu v petih nastopih štirikrat izgubila. FOTO: Brandon Malone/AFP
Odpri galerijo
Polona Hercog je v tem koledarskem letu v petih nastopih štirikrat izgubila. FOTO: Brandon Malone/AFP

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog se je poslovila po prvem krogu turnirja WTA 1000 v Dubaju. Boljša je bila Japonka Misaki Doi, ki je zmagala s 6:2, 4:6, 6:3. Dvoboj je trajal dve uri in sedem minut.

Mariborčanka, ki na lestvici WTA zaseda 57. mesto, je dvoboj slabo začela in se takoj znašla v zaostanku dveh »breakov«. V drugem nizu je do svojega drugega odvzema servisa na srečanju prišla v tretji igri. Do konca drugega dela igre pa nato izgubila le še štiri točke na svoj začetni udarec.

Tretji niz je bil znova v znamenju Japonke (77. na lestvici WTA). Tridesetletna Hercogova si je v deveti igri sicer priigrala dve priložnosti za »break«, a sta ostali neizkoriščeni. Hercogova je tako zabeležila še četrti poraz na petih obračunih v tej sezoni.
V Guadalajari v Mehiki bosta ta teden na turnirju serije WTA nastopili preostali dve slovenki v prvi stoterici, Kaja Juvan in Tamara Zidanšek. Slednja se bo predvidoma v torek zvečer pomerila proti Rusinji Ani Blinkovi (70.). Juvanova bo prav tako v torek igrala proti španski igralki moldavskih korenin Aljoni Boljšovi Zadojnov (107.).

Na moških turnirjih serije ATP ta teden nastopa Blaž Rola. Ptujčan se bo danes, predvidoma po 16. uri, v Dohi pomeril s Francozom Richardom Gasquetom.

Preberite še:

Komentarji: