Šokiral Nadala, novih obtožb bivše prijateljice ni želel komentirati

V velikem finalu jutrišnjega teniškega mastersa v Parizu se bosta pomerila Alexander Zverev in Danil Medvedjev.
Fotografija: Rafael Nadal se je po porazu skril za masko. FOTO: Gonzalo Fuentes/Reuters
Odpri galerijo
Rafael Nadal se je po porazu skril za masko. FOTO: Gonzalo Fuentes/Reuters

Drugi polfinalni dvoboj na teniškem mastersu v Parizu je postregel s presenetljivim razpletom. Favorizirani Španec Rafael Nadal je moral namreč priznati premoč Alexandru Zverevu. Nemški as ruskega rodu je bil od prvopostavljenega igralca boljši v dveh nizih s 6:4 in 7:5.
image_alt
Eno naj bi pretepal, z drugo bo imel otroka


Za Zvereva, ki je na turnirju v francoski metropoli četrti nosilec, je bila to v sedmem medsebojnem obračunu šele druga zmaga. »Odigral sem dober dvoboj. Proti Rafi nikoli ni preprosto. Če ga želiš ugnati, moraš igrati na zelo visoki ravni,« je razložil 23-letni Nemec V jutrišnjem velikem finalu se bo Zverev pomeril s tretjepostavljenim Danilom Medvedjevom. Ruski teniški igralec je v polfinalu prav tako v dveh nizih s 6:4 in 7:6 (4) premagal Kanadčana Miloša Raonića.
image_alt
Federer: »Nekega lepega dne bom končal kariero, ne pa tudi življenja«

image_alt
Ledena prha, meditacija, poljub kodra za srečo in tri brisače za slab feng shui (VIDEO)


Zverev bo v jutrišnjem zaključnem dvoboju lovil tretjo letošnjo turnirsko lovoriko, Medvedjev pa prvo v tej sezoni; nazadnje se je končne zmage veselil oktobra lani v Šanghaju, kjer je v velikem finalu ugnal prav Zvereva. To je tudi edini medsebojni dvoboj, ki ga je odločil v svojo korist. Kar petkrat je bil namreč uspešnejši Nemec.
Alexander Zverev je v polfinalu izločil Rafaela Nadala. FOTO: Anne-Christine Poujoulat/AFP
Alexander Zverev je v polfinalu izločil Rafaela Nadala. FOTO: Anne-Christine Poujoulat/AFP


Na lestvici ATP je ta čas višje uvrščen Medvedjev (5.), medtem ko je Zverev, ki ni želel komentirati novih obtožb nekdanje prijateljice Olge Šaripove, do katere naj bi bil nasilen, sedmi.
 

Komentarji: